България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Как да влезем във форма от... днес

Прочитания: 200
10.12.2010 11:12 по статията работи: Петя Дикова

Превключете в здравословен режим още сега. Имаме няколко кратки препоръки по темата

В една много популярна българска песен лирическият герой обещава, че "от утре..." вече няма да прави неща, които сериозно вредят на здравето му. Ние обаче ви съветваме да не чакате утрешния ден (или новата година), за да подобрите физическата си форма.

Започнете още днес, защото прекаленото отлагане не било полезно за здравето, както заявиха преди време британски учени.

По-долу ще си позволим да ви дадем 3 кратки съвета как да започнете веднага своята спортна програма:

1. Създайте си график:

Първите две седмици от началото на всяко ново нещо в живота са най-трудни. Посещението в спортна или фитнес зала също не прави изключение от това правило.

Ако имате желание да тренирате често или всеки ден, тренирайте, но наистина спазвайте собствения си график! Не пропускайте тренировка, защото направите ли го веднъж, ще го направите пак.

Статистиката в САЩ, например, показва, че 70% от хората, които си купуват карта за фитнес, след две седмици забравят дори пътя до залата. Не се заблуждавайте: последната не ви гарантира 100 % посещаемост, въпреки че може да сте дали доста пари, за да си я закупите.

2. Изберете по-трудния път

Магическа пръчица превръща Пепеляшка в принцеса в популярната приказка, но това няма да се случи с вас, ако не вложите доста повече усилия от гореспоменатата героиня.

В случай, че имате доброто намерение да отслабвате, заложете на бързи и динамични кардио упражнения, комбинирани с подходяща за формата ви програма с тежести.

Ако изпълнявате последната с по-висока интензивност, тялото ви би могло да изгаря поне толкова калории, колкото и при стандартната ви кардио сесия, ако не и повече.

3. Водете си хранителен дневник

Това означава да записвате в него всичко, което консумирате, дори бирата, изпита в петък вечер, макар че не фигурира в диетата ви. Изчислявайки общия прием на калории, ще разберете къде в менюто си сте задължени да направите малки промени.

С две думи: пътят към към щастието от това да имаш перфектна фигура е отворен... От вас зависи дали ще тръгнете по него... днес.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване