България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Истината за червения цвят и секса

Прочитания: 193
15.07.2014 13:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: foter.com

Има много проучвания, свързващи цветовете със секса. Ето защо.

 

Когато става дума за секс и жени, червеният е първият цвят, който ви изниква в главата, нали? Червени устни, червена коса, червено бельо, червена рокля. Прочуванията показват, че мъжете възприемат жените, които носят червено за по-секси и по-отворени към сексуално преживяване. 

1335864

Червеното очевидно изпраща доста силни сигнали. Оказва се, че не само мъжете мислят, жените носещи червено за по-отворени в сексуална насока, но и самите жени. Не само, че нежният пол възприема другите жени, носещи червено като сексуални съперници, а и мислено се сравняват с тях и започват да снижават  либидото си. 

 

За да потвърди колко са важни визуалните възприятия и цветовете при първото впечатление, д-р Адам Паца, социален психолог е провел следното изследване. 

Показал на доброволци ( мъже и жени) снимки на жени, носещи един и същ модел дрехи, но в различен цвят. На снимките жените заемали еднакви позиции и визиите им били сходни, единственото което се различавало било цвета на дрехата. Д-р Паца избрал три цвята, червен, бял и зелен. Като трите най-силно стимулиращи подсъзнателната активност. 

Тъй като изследваната група не била в състояние да види наживо жените от снимките, да чуе гласовете им или друго, трябвало да прецнята изцяло върху база на снимките. Задачата била да се изведе жената, най-отворена към сексуална връзка. Били попитани "Този човек изглежда ли заинтересован от секс" или "Колко съблазнителнa или отворенa към флирт ти се струва тази жена?". 

1335865

Отговорите били обосновани на цвета на дрехите. Доброволците в изследването масово извели снимките на жени, носещи червено като по-отворени към сексуално преживяване. И след като били запитани какво ги е накарало да изберат именно този обект, всички се уповавали на цветовете на дрехите ѝ. 

 

Това може и да играе малка роля от първото впечатление, но все пак е важно да го знаем. 


Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: TIME.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване