България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Истината за пушенето на марихуана

Прочитания: 182
25.07.2014 11:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Според изследване, публикувано в International Journal of Cancer, марихуаната не повишава риска от рак на белия дроб

 

Изследването твърди, че хората, които редовно вдишват дим от канабис притежават не по-голям риск от рак на белия дроб, в сравнение с тези, които рядко или изобщо не го консумират. 

Международен екип от изследователи от Канада, Нова Зеландия, Обединеното кралство и САЩ анализира данните от 6 проучвания, включващи 5000 пациенти по света

1343769

"Резултатите от нашите сборни анализи заключват, че употребата на марихуана не води до значителни нарушения в белодробната функция. Като цяло рисковете от белодробни усложнения от редовна употреба на марихуана са относително малки и далеч по-ниски от тези на тютюнопушенето.". Освен това има данни, че "ниски дози на канабис може да защитят тялото от белодробни болести или рак на дихателните пътища"

 

Въпреки че резултатите от проучванията в най-новите медицински списания изглеждат ясни, все още има много противоположни гласове, които разчитат на стари данни. Зависи от желанията на хората, всеки търси изследване, което да съвпада с неговото мнение и да подкрепя позицията му. С различните изследвания, осигуряващи различни становища през годините все още не може да бъде обявена една позиция относно пушенето на марихуана и здравословното състояние.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: thefix.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване