България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Изцеление в сърцето на България

Прочитания: 312  2
01.04.2013 09:04 по статията работи: Александра Цанкова

Лечебен турисъм в Сърнена Средна гора

България е прекрасно място, събрало красота, вдъхновение и уникална атмосфера на едно място. Величествената природа, с която може да се похвали страната ни ежегодно събира хиляди турсити, решили да се запознаят с прекрасната й същност отблизо. Освен спортен туризъм, България разполага с много места за лечебен такъв. Днес ще ви представим едно от тях. 



Само на 15 км северозападно от Стара Загора, в южните гористи склонове на Сърнена Средна гора, се намира курортът Старозагорски минерални бани. Лечебните качества на минералната вода на това място са познати още от тракийско време, а в близост до сегашната баня са скрити и частично реставрирани терми от времето на античния град Августа Траяна (I - VII в. от н.е.), заемащи площ от 2500 кв.м.



Топлата минерална вода дава възможност за провеждане на оздравителни, профилактични и възстановителни процедури през цялата година. Подходяща е за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат и периферната нервна система, бъбречно-уринални, генекологични, жлъчни, стомашно-чревни и други заболявания. Мекият климат и чистият въздух действат благоприятно при проблеми с дихателния апарат.



Красивата природа на Сърнена Средна гора предлага многобройни възможности за излети в околностите на курорта. Наблизо е местността Богородична стъпка. Легенда разказва, че оттук минала Света Богородица. Стъпката й в камъка има лечебна сила и пази вода дори в най-голямата суша, казват местните хора. Предполага се, че тук в древността се е намирало езическо светилище, а днес е изграден малък параклис, напречен "Рождество Богородично". 

 

 

 

Още от нас на <<facebook.com/Sportuvai.bg>>

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване