България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Животът е карнавал (част 2)

Прочитания: 181
13.03.2013 13:03 по статията работи: Александра Цанкова

Още танци, музика, усмивки и неспирна фиеста

Спортът може успешно да се съчетае със забавлението. Карнавалът е перфектен пример за казаното - танци, музика, усмивки, неспирна фиеста. Наскоро ви разказахме как различните държави по света се радват на живота и празнуват идването на пролетта. Сега продължаваме темата като се надяваме да ви предадем поне част от еуфорията на празнуващите.

 

Бразилия

 

Самба, футбол и плажове! Емоциите тук наистина са неповторими. С настъпването на пролетта, Бразилия мисли само за едно – карнавал! Плажът Копакабана пази магическата атмосфера на карнавала още от 1858 година. Мястото помни и всички красиви претендентки за короната "Кралица на карнавала”. Шествието продължава по булевард Самбодромо под ритъма на много бразилска музика.

 

Карнавалната седмица в Малта

 

Тук идването на пролетта провокира голяма доза въодушевление и добро настроение. И то от 1560 година насам. Шествието се организира в столицата Валета, но карнавалният дух традиционно обхваща дори най-малките селца на острова.

 

Карнавалът в Барселона

 

Последните дни преди Великденските пости Барселона се събужда за много музика, кулинарни изкушения, пъстри костюми и неспирна фиеста. Танцува ли ви се вече? Защото на мен – да!

 

Карнавалът в Канкун

 

Тук купонът започва в края на февруари, когато е и празникът на града. Ако съжалявате, че сте пропуснали бурната фиеста, не се отчайвайте. През месец май в Канкун се провежда джаз фестивал, а през ноември – филмов. Ако Мексико присъства в списъка ви с места, които искате да посетите – изберете някой от споменатите месеци, за да бъде удоволствието ви пълно. Да не забравяме, че няма друго подобно място, където така сполучливо да се съчетават ацтекски храмове, барокови църкви и модерни сгради.

 

Годишният традиционен Лас Фаяс

 

Представяме ви шумното веселие на Южна Испания! За да бъде посрещната подобаващо красивата пролет, в продължение на цели четири седмици Валенсия предоставя улиците и площадите си на народното веселие. От 15 до 19 март се изграждат огромни фигури, често достигащи височината на 6-етажна сграда. Най-голямото зрелище остава за 19 март – денят на Сан Хосе. Вечерта се запалват всички фигури (около 300-400 на брой). Смята се, че това е пречистващият огън, в който ще изгорят греховете и недостатъците на изминалата година.

 

 

А Sportuvai.bg може да последвате и на facebook.com/Sportuvai.bg.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Виж всички препоръчани места за спортуване