България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Женски футболен турнир. Благотворително

Прочитания: 413  27
03.05.2011 13:05 по статията работи: Красимира Динева

Това е третият подобен турнир, който този път събира средства за Вики

Почти всеки мъж ще ви каже, че няма почва за женски футбол у нас. Странно или не обаче, на последния дамски мач, на който присъствахме, най-ентусиазираните фенове се оказаха... мъжете.

Всъщност, третият женски турнир по футбол, който се проведе тази събота в София, събра достатъчно приятели на спорта, достойни представители както на силния, така и на нежния пол.

Разбира се, причината за очаквания интерес към събитието бе най-вече благородната му кауза: да събере средства за 8-годишната Вики, на която предстои лечение в Израел. Ако то премине успешно, малката принцеса има реален шанс да напусне инвалидната количка, в която прекарва дните си, и да заживее като нормално дете. (Тук може да се запознаете с цялата й история и ако решите – да помогнете).

В помощ на Вики в турнира се включиха шест отбора, които, уверяваме ви, играха с мъжки хъс и желание. Ударно начало постави двубоят между "Бастет" - клуб по бокс и кик-бокс за жени, и Сините шампиони.

В напрегнатото полувреме и под строг съдийски контрол :), те демонстрираха професионална и интригуваща игра, която завърши с гол в полза на боксьорките. Във второто полувреме "железните" момичета се възползваха от добро положение и отбелязаха второ попадение.

Въпреки леко замайващите имена, отбор "Текила" и отбор "Ракия" се представиха блестящо на терена, а "Грациите" и клуб по народни танци "Фолклорика" също се разтанцуваха с топката и впечатлиха със спортните си умения.

Очаквано или не, турнирът завърши с размяна на дузпи между "Бастет" и отбор "Мешена скара" (сбор от топ футболистките на останалите 5 отбора), като в двубоя все пак надделяха боксьорките.

През цялото време агитката от мъже окуражаваше своите фаворитки с ръкопляскания и безобидни шеги.

А преди големия финал момичетата разпуснаха с традиционно българско хоро, в което можеше да се включи всеки, който пожелае.

Ще добавим още, че освен за Вики, организаторите събираха дрехи и обувки за пациентите на Дом за жени с психични разтройства в с. Лакатник.

Венелина Гюрова, един от инициаторите на събитието, сподели, че идеята е турнирът да се провежда на всеки три месеца и събраните от него пари да се даряват на нуждаещи се деца, домове и социални институции. Обещаваме да ви срещнем с нея, за да ни разкаже повече за целите на инициативата.

Припомняме, че първото събитие се състоя през месец октомври миналата година, и бе в подкрепа на "Комплекс за социални услуги за деца и семейства", град София. Със събраните средства бяха закупени хранителни продукти на стойност над 500 лева.

Второто се случи през декември, когато над 2000 лева бяха събрани в помощ на малкия Тома, който страда от сложна форма на епилепсия. 

Оказва се, че, мъжки спорт или не, футболът може да се превърне в наистина интригуваща история. Надяваме се, за Вики, както и за всички дечица като нея, тази приказка да завърши щастливо.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване