България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Добри пари = Добро здраве (Част 2)

Прочитания: 400
15.01.2013 09:01 по статията работи: Марина Митева

А Вашата професия коя е?

Източник: poneshto

Продължаваме да класифицираме "най-здравословните" професии за света и в частност за нас. Ако сте пропуснали първата част, запознайте се задължително. А сега наблягаме на следващите, носещи усмивки, кариери.

 

Здравен работник - здрав или не? Противно на вашите очаквания, работниците в системата на здравеопазването, също попадат в списъка на "добрите" професии. Като правя едно уточнение - не говорим за лекари или хирурзи, а за диетолози, лаборанти и технически сътрудници. Точно тези хора ненавиждат хоспиталната среда и по-често работят в отделни офиси или лаборатори с регулярно работно време и без толкова напрежение. И именно защото техните кариери са свързани малко или много със здравето, те са способни да "внесат" полезни и здравословни съвети в своите собствени животи.

61c77ee2-d5e9-f3ab-56ed-32d7c3af5c87


 Политици! Всички правим един дълбок поклон пред тях и техните кариери. Определено за България, те са в най-"здравословно” състояние, поне от към избор на кариера. Но пак зависи от гледната точка...Нека не изпадаме в дълбоки здравомисления по повод тях. Всички си ги знаем.

 

c29e21e4-1222-3e51-196a-c1f8fd6f19e9

 


 Странно, но факт офис администраторите също попадат в класацията "Най-щастливи професии". Със сигурност положително при тях е че знаят почити с точност всекидневните си задачи, няма толкова стрес и изненади на самото работно място. Но въпреки това отново заседналия начин на живот пък е възможно да доведе до други чисто здравословни рискове. Но дори и тези позиции не са за всички - предразположени са към преумора и притеснения, относно заплащането.

 

8a0d838f-0a8c-68a4-0c2b-7a6f2de33226

 

 

 

Частните бизнесмени - ето това се казва живот, ама... и не съвсем. Хубаво е да имаш собствен бизнес, но има да следиш толкова много неща – документации, счетоводство и така нататък. Сега евала на големите гении с големи компании, които съумяват да бъдат оригинални и да оцеляват на пазара. Но не са за пренебрегвани и "малките търговци”...


И все пак, като работиш нещо, което си искал цял живот, доставя ти пълно удоволствие и ти е на сърце - какво по-хубаво и здравословно от това!



 

Източник: health.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване