България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Децата стават катерачи и природоизпитатели в първия детски

Прочитания: 253
28.09.2016 10:09 по статията работи: Sportuvai.bg

приключенски фестивал Adventure Kids

По време на събитието от 7 до 9 октомври в Музейко, децата ще се запознаят с най-интересното от екстремни спортове в поредица от ателиета

1782499

Първи стъпки в професионалното катерене, каква водолазна екипировка ни е необходима и как да видим най-интересните кътчета в природата с окото на природоизпитател ще разберат посетителите на първия детски приключенски фестивал Adventure Kids, организиран от Музейко със съдействието на Банско Филм Фест. По време на събитието, което ще се проведе от 7 до 9 октомври в пространството на детския научен център, деца и родители ще се запознаят с най-любопитното от създаването и практикуването на различни екстремни спортове.

1782500

Ателие "Катерене", водено от Михаил Михайлов и Тихомир Димитров, ще представи спортното катерене с приключенския характер и силните емоции, които то носи. Водещите на уъркшопа ще представят новости в екипировката, а децата ще могат да използват специално построената стена в Музейко с помощта на инструктори. Родителите от своя страна ще получат напътствия как да осигурят и екипират детето си за практикуването на вълнуващия спорт.

Ния Тошкова ще превърне всяко дете в изследовател по време на ателие "Живот на природоизпитател". Като биолог и член на Центъра за изследване и защита на прилепите към Националния природонаучния музей, Ния ще запознае децата с интересни факти за живота на бозайниците, а с участието на малките посетители ще пресъздаде полева експедиция, която ще се превърне в истинско приключение.

1782501

Какви звуци може да използваме под вода и кои са най-интересните места за гмуркане в България, наред с други любопитни факти, ще разкаже Александър Киров в ателие "Как да стана водолаз?". Ателието включва презентация и видеоматериали от подводни пещери в Мексико и България, кратка история на водолазния спорт, практики, осигуряване, демонстрация на съвременна водолазна екипировка и разказва за вълнуващото в този екстремен спорт.

 

Повече за програмата и билетите за първия детски приключенски фестивал можете да научите на www.muzeiko.bg .  

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване