България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Да си хванем на въдицата

Прочитания: 178
19.03.2013 12:03 по статията работи: Александра Цанкова

Какво и къде кълве в началото на пролетта?

Още по темата

Риболовци, време е да приготвите въдиците! За тези, които тепърва навлизат в занаята ще споделим малко полезна информация. Какво и къде можете да уловите по това време на годината, разберете от следващите редове.

 

Макар все още вял и предпазлив в родните ни водни басейни може да се срещне и костурът. Ако през лятото почти не се среща място, където той да не присъства, в ранна пролет нещата не стоят така. Костурът е дневна риба и най-доброто време за ловенето му е от късна сутрин до привечер. През това време на годината, той предпочита живата стръв.

 

Ранна пролет е сезонът на дънния риболов. Негов обект са шаранът, каракудата и белият амур. Добри условия за улова на тези риби има на язовир Братушково, намиращ се на 30 км от София. Пролетният риболов дава шанс да се хванат големи кленове. Този вид риба се навърта в райони с повече храна, силният им инстинкт ги насочва към устия на реки, защото там водата носи подходяща за тях плячка.

 

Ако искате да уловите кефал, река Тунджа е уютен дом за тях по това време на годината. Отлични условия за риболов по това време на годината има в района на река Огоста, Бели Вит и нейните притоци. Язовирите, чиито брегове ви очакват, са Искър, Тича, Йовковци (край Велико Търново), Тракиец (край Хасково), Тополница, Душанци, Огняново.

 

Не остава друго, освен да ви пожелаем наслука!

 

Още от Sportuvai.bg ще намерите на facebook.com/Sportuvai.bg.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване