България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Да се попързаляме - няколко модела шейни, които ще ви сгреят сърцето

Прочитания: 723  3
12.12.2012 14:12 по статията работи: Александра Цанкова

От групово семейно пързаляне до оборудване на старото Жигули със ски...

Вече можем да се похвалим с истинска, снежна и мразовита зима. Макар градусите да падат доста под нулата и студът упорито да се опитва да прогони топлото коледно настроение, ние ще обърнем внимание на едно типично зимно забавление.

 

 

Карането на шейна е най-предпочитаното занимание от децата през снежните дни, изпреварило в класацията дори правенето на добрия, стар снежен човек. Поради този факт ние сме подбрали няколко оригинални и забавни видове шейни, с които се надяваме да направим деня ви поне с една усмивка по-хубав. Ако пък все още не сте запълнили списъка с нестандартни коледни подаръци, може да почерпите идеи от следващите снимки.

 

 

Шейни от колекцията "Huntington Historical Society". Те варират от детски развлекателни шейни, теглени от коне, до шейни за възрастни, които са били широко разпространени в периода 1907 - 1915 година в САЩ. Или с други думи, цялата рода на една шейна.

 

737917

 

737914

 

В духа на Коледа, когато любовта и вълшебствата витаят във въздуха, ние мислим, че няма нищо по-подходящо от една приятна разходка през пухкавия, искрящ сняг. Оставяме любителите на романтичните и емоционални преживявания да намерят приложение на един приказен модел шейна.

 

1124536

 

 

Не можем да не обърнем внимание на добре познатите модели "Чук и гек" и "Снегокат". Тези изобретения на руската мисъл са добре познати у нас, като продължават да радват децата и до днес.

 

737916

 

 

 

Един нестандартен вид шейна, който лесно би могъл да бъде "конструиран" по нашите ширини. Забелязали сме, че има достатъчно материали по родните ни пътища, иска се само малко въображение и един оксижен.

 

738585

 

Ferrari, Audi, BMW, Porsche... не, не говорим за автомобили. Темата все още продължава да бъде шейни, а вие можете да се полюбувате на най-новите и луксозни модели, показани на снимката по-долу.

 

5138e8f5-e777-693f-31b2-437f35a61d9a

 

 

Нека не забравяме и най-лесния, удобен, малко рискован, но без съмнение изключително забавен начин за придвижване в снега - найлонът! А защо да не пробваме и без него...

 

737959

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване