България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Григор Димитров е пробивът на годината

Прочитания: 107
18.07.2014 15:07 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: БТА/AP

Българският тенисист получи признание от едно от водещите списания в САЩ - Спортс Илюстрейтид. Той получава това признание, което отразява неговото представяне през сезона. Той е на 8-мо място в световната ранглиста по тенис и се представя силно на повечето турнири. Списанието обръща внимание и на връзката му с Мария Шарапова, която е най-бляскавата в света на тениса.

През този сезон Гришо достигна полуфинала на Уимбълдън, който се води най-престижния турнир по тенис. Той достигна и до четвъртфинала на Аустрелиън Оупън. Гришо е единствения тенисист, който е спечелил турнири на всички настилки от началото на сезона - на твърдо в Акапулко, на клей в Букурещ и на трева в Куинс.

От престижното списание обръщат внимание на невероятната му и сърцата игра, която му помага в тежките моменти. През сезона той записа 2 престижни победи срещу Анди Мъри, едната от които на Уимбълдън. Той победи и победителя от Аустралиън оупън Станислас Вавринка. От списанието наблягат и на невероятните му удари, с които той спечели няколко награди. Според престижното издание, Роджър Рашийд ще успее да изведе Гришо до титла от големия шлем.

Гришо получи още 2 признания от Спортс Илюстрейтид - за най-добра точка по време на двубоя му с Анди Мъри в Акапулко и за най-спортсменска постъпка, когато помогна на дете, което подава топките в Маями.

 

Вижте още: Григор Димитров - не момче, а герой.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: Sports Illustrated
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване