България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Гледната точка на Оскар Писториус

Прочитания: 229
21.02.2013 12:02 по статията работи: Sportuvai.bg

Героят от Параолимпийските игри Оскар Писториус за първи път даде изявление и показа своята гледна точка, след като бе арестуван за убийството на приятелката си Риива Стийнкемп. Ето и декларацията, разпространена от адвоката на спортиста:

 

"Бих желал да изляза под гаранция. Не виждам причина да ме съдите за убийство, още по-малко за предумишлено убийство, защото аз не съм планирал да убивам приятелката си.

 

На 13 февруари имахме планове да излизаме, аз с моите приятели, тя с нейните. Но в крайна сметка тя предпочете да си останем вкъщи. Аз си бях махнал краката и гледах телевизия, докато Риива практикуваше йога. По-късно си легнахме.

 

Напълно съм наясно, че има хора, които влизат в чужди къщи за да извършват престъпления. Аз лично съм получавал смъртни заплахи. Именно заради това спя с 9-милиметровото си оръжие до леглото. Събудих се и отидох да затворя плъзгащата се врата, когато чух шум в банята.

 

Изплаших се и не включих лампата. Вземах пистолета и тръгнах към банята. Изкрещях към неканеният гост, защото не бях с краката си и се чувствах уязвим. Произведох няколко изстрела и казах на Риива да извика полицията.

 

Върнах се до леглото и осъзнах, че тя не е там. Тогава ми просветна, че може би тя е там вътре.

 

Ритнах вратата за да я отворя. Тогава се обадих на бърза помощ и на охраната на комплекса, в който живеем. Опитах се да я занеса надолу по стълбите за помощ. 

 

Опитах се да й помогна, но тя почина в ръцете ми. В перспективата на времето осъзнавам, че Риива е отишла в банята докато аз съм затварял вратата на балкона."

 

Като спортист сме гледали Оскар, но честно казано за първи път видяхме неговата приятелка Риива, която между другото е фотомодел и ТВ водеща.

 

812700

 

 

812701

 

 

 

Още от Sportuvai.bg ще намерите и на facebook.com/Sportuvai.bg.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване