България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Георги Петров с шампионско завръщане

Прочитания: 166
21.10.2014 09:10 по статията работи: Боби Красимиров

Проведе се третия турнир от шампионата Фуутура-Олимпик, като той ще се запомни с участието на половината от шампионите в предишни наши турнири, като трима от тях – Георги Петров, Георги Тодоров и Тихомир Желев бяха събрани в една група и това предвещаваше много напрежение и интересни срещи – за радост на зрителите и техните конкуренти.

 

В група Б пък бяха шампиона от последния ни турнир – Цветомир Ценков и напористите Емил Хиноф и Румен Баев.

 

Още в първия си мач в завръщането си на наши турнири, Георги Петров се справи с "гросмайсторската" игра на Георги Тодоров, а после победи и останалите си противници в групата, като остави Тодоров и Тихомир Желев да решат кой ще продължи на полуфиналите в директния им мач.

 

Така се получи един от най-красивите мачове на турнира – след като Георги водеше уверено с 4:1, дали моментно отпускане или пък постоянната и изчистена игра на Тихомир, доведе до изненадващия развой и крайното 4:6.

 

Във втората група също беше интересно – Цветомир Ценков продължи с инерцията и доминацията си в мачовете си (включваща и Фуутура-Олимпик 2), като само Емил Хиноф постави под въпрос победата му, като в мач за престиж (Емил се нуждаеше от само гейм, за да се класира на поредния си полуфинал) водеше играта и го поведе с 3:1 и почти се наложи, но в крайна сметка мачът завърши с победен тайбрек за Цветомир.

 

На полуфиналите решаващи се оказаха физическата подготовка и желанието за триумф и това доведе до кратки мачове, решени след 1 пробив или една-две решаващи точки – Георги Петров победи Емил Хиноф, а Цветомир Ценков – Тихомир Желев, като във втория сет нещата определено бяха на кантар и буквално една точка можеше да излъчи друг финалист.

 

Но… на финала двете най-класни ракети в този ден демонстрираха отличен тенис, никой не заслужаваше да загуби, но все пак понякога загубения мач, особено финал, ражда и утвърждава шампионите. А определено двамата показаха, че няма бивши шампиони, има шампионски манталитет!

 

На съседния корт Емил Хиноф и Тихомир Желев се изправиха в поредно надлъгване помежду си – те държат рекорда за най-дълъг мач в историята на турнирите Фуутура-Олимпик с над 2 часова битка, като в крайна сметка този път Тихомир излезе победител и взе поредната си купа.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване