България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Влияе ли наистина стресът на теглото ви

Прочитания: 184
19.09.2014 13:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Сигурно сте чували, че стресът влияе на теглото ви, но винаги сте се чудили как е възможно притеснението да не ви уволнят може да повлияе на това колко килограма тежите. Вижте до какви изводи са стигнали учените от университета в Сверна Каролина и ще разберете как точно стресът влияе на теглото ви.

Забавя метаболизма. Високият и хроничен стрес може да доведе до забавяне на метаболизма, а както знаете бавния метаболизъм е равен на напълняване. Кортизолът е хормонът, който се отделя, когато сме стресирани. Този хормон може да доведе също до напълняване. Ето основният начин, по който стресът влияе на теглото ви.

Постоянно сте гладни. Когато сте стресирани, чести прибягвате до храната. Тя ви кара да забравите за миг за проблемите, но това води до други проблеми - тези с наднорменото тегло.

Разваля баланса на кръвната захар. Както знаете балансът на кръвната захар е много важен. Той ви дава възможност да имате енергия и да не огладнявате бързо. Когато този баланс е нарушен вие се чувствате изморени и отпаднали и същевременно сте постоянно гладни.

Задържате мазнината. Хормонът кортизол също така пречи на организма да изгаря правилно мазнината. Така тя се съхранява, а вие напълнявате. В допълнение с това вашето сърце е подложено на опасност.

Не тренирате. Когато сте стресирани нямате време, енергия и желание за тренировка. А тренировката е най-добрия начин да регулирате стреса и баланса на теглото си. Не я пропускайте в колкото и тежък период да се намирате.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: About
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване