България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Вижте какво става, когато варите Кока-Кола

Прочитания: 5618 1
08.11.2013 13:11 по статията работи: Боян Кърпачев

Източник: coolweirdo.com

Експериментът от видеото, проведен във видимо домашни условия, показва какво се случва с 20 течни унции, или малко по-малко от 600 мл от най-популярната в света напитка Кока-Кола, подложени на 25-минутно варене в тенджера на котлон.

 

 

Кока Кола е една от най-противоречивите напитки, които можете да си купите във всеки един магазин. Всеки може да даде за себе си отговор на въпроса дали му харесва на вкус или не. Освен това сме чували и за всевъзможните различни приложения на газираната напитка - от почистване на ръжда, до премахване на кръв след катастрофи по магистралите. Но задавали ли сте си въпроса какво се случва с Кока-Кола, когато се вари?

 

 

Е, ако вие не сте си задавали този въпрос, то поне някой по широкия свят е направил това. И резултатът хич не е лицеприятен. Това, което се случва след 25 минути варене, е да се изпари всичката вода, докато не останат само химикалите и добавките. Всъщност накрая черната, подобна на тиня, маса много наподобява на пестил или черна смола (дзифт).

 

 

Тази тъмна маса всъщност влизала в употреба като лечебно средство в Китай. Към остатъците от фруктозо-глюкозния сироп и тайните съставки на Кока-Кола се добавяли джинждифил и лимон, за да се облекчават симптомите на различни заболявания. Силно се надяваме това да са просто спекулации.

 

 

Конкретна рецепта гласи: кипнете кенче Кока-Кола с няколко резенчета пресен джинджифил и оставете на слаб огън за няколко минути. Изпиването на все още топлата течност би трябвало да облекчи симптомите на настинка.

 

 

1099490

 

 

 

Също така варенето на Кока-Кола било полезно за почистване на захабени тенджери и тигани. Ставали като нови.

 

 

1099489

 

 

 

Но прекалено много се отклонихме от темата. Затова ви предлагам да изгледате клипчето на варене на Кока-Кола:

 

 

 

 

 

 

 

Още от нас ще намерите на Фейсбук страницата на спортуващите.

Коментари
Най-нови
Най-стари
1
Мария Станчева08.11.2013 16:11:56
НЕ знам до колко е вярно, но аз лично съм си правила т.нар. "греяна кола" вместо ракия. Прави се като се заври за около 5 мин в микровълновата. При кашлица или налепи в гърлото има моментален ефект.
Отговори 0 0
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване