България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Видео: Сърф в центъра на Мюнхен

Прочитания: 301
28.03.2013 14:03 по статията работи: Александра Цанкова

Кой е казал, че трябва да имаш море, за да караш сърф?

Мюнхен се слави с едни от най-големите и буйни вълни на Европа, дори без да има излаз на море. Макар, че най-близкият морски бряг се намира на около 500 километра, в немския град много хора ежедневно карат сърф. Питате се как? Изобретателният ум на местните жители води до създаването на изкуствени условия за сърфиране.


На едно от разклоненията на река Изар, на улица "Принц Регентен щрасе", пресичаща Мюнхен, се образува голяма вълна, която дава възможност на търсачите на силни усещания да карат сърф. Местни жители се шегуват, че това е единственото място, където не се спазват забраните, тъй като по принцип влизанито и къпането в реката не е разрешено.

 

Сърфирането се превръща в типичен спорт за мюнхенчани в далечната 1970 година. През 90-те години на миналия век добива огромна популярност и привлича чужденци от целия свят. Днес улица "Принц Регентен щрасе" събира хиляди туристи, оборудвани с пълна сърф екипировка и готови да яхнат вълната. Много са и тези, които идват, за да се полюбуват на сърфирането в тази паралелна вселена.



За да добиете пълна представа за творението на немските ни събратя, гледайте следващото видео:

 

 

 

 

<<facebook.com/Sportuvai.bg>>

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване