България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Веломаршрут из "Софийска Света Гора"

Прочитания: 381
18.03.2013 15:03 по статията работи: Марина Митева

...скоро

Източник: svetagorasofia.bg

Чували ли сте за Софийска Света гора? Искрено се надявам поне софиянци да знаят за тази местност, а ако и те не зная сега ще научат.

 

 

Това е една местност, която събира в себе си 9 манастира и 14 църкви. Говорим за района на Бухово и Кътина. Това, което обаче е предмет на тази статия е информацията, че там тече проект, който има за цел да популяризира културния туризъм в София, но освен това и да подтикне хората към един по-активен начин на живот.

 

Да си дойдем на думата – всъщност става въпрос за изграждане на веломаршрут из тази местност. Преди няколко месеца изтече конкурса, който имаше за цел да намери най-оригиналното лого за маршрута. А ноември месец миналата година беше организиран един ден за пешеходен и велопоход из месността за всички желаещи.

 

d1846248-5c96-fa62-7d7c-ed09ec687efd

 

 

Сега остава само да започнат да текат нещата по организацията, маркировката, поставяне на указателни табели и всичко, което е нужно за един хубаво изработен веломаршрут в близост до София. Ние смятаме, че инициативата е повече от прекрасна, защото знаете, че сме любители на спортния живот, хубавите разходки и карането на велосипед. Остава само проекта да се реализира по-бързичко. Нямаме търпение :)

 

Готови ли сте за още интересна спортна информация? Нашата Фейсбук страница ви чака тогава :)

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване