България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Бос по пясъка да тичам...

Прочитания: 294
10.08.2011 14:08 по статията работи: Красимира Динева

...най-обичам. Но това си има плюсове и минуси

Източник: inm.com

Предполагаме, че по средата на лятото има голям шанс да сте пренесли джогинг сесията си на морето. Познахме ли? Е, в такъв случай нека поговорим за пясъка като потенциална настилка за тичане. А в духа на позитивното мислене, което ни е обладало към края на деня, ще започнем най-напред с добрите новини:

Предимства: Морският въздух в комбинация със светло-синия хоризонт винаги действат мотивиращо за спортни постижения. Освен това, бягането по плажната ивица е значително по-трудно от това на други настилки.

Което означава, че ако го практикувате по време на цялата си почивка, със сигурност ще изгорите доста повече калории. Да не говорим, че романтиката в тренировката ще ви е 100% гарантирана – особено по изгрев и залез слънце = ).

Недостатъци: За съжаление, въпросната настилка е неравна и нестабилна, с гарантиран наклон. Тя обещава по-голямо натоварване върху ставите и по-висок риск от контузии на глезените. В тази връзка, много специалисти биха ви препоръчали, ако тичате по този начин, в никакъв случай да не го правите продължително време. Или поне - да почивате между сесиите.

В случай, че сте начинаещи джогинг романтици, бягайте съвсем близо до водата, там където тя се среща с пясъка. Защото тук краката не потъват толкова и повърхността е значително по-сигурна. Бонус: по-лесно е да се пази равновесие.

Е, хайде, скачайте в маратонките! Защото следва маратон по плуване, нали?

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване