България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Бойните изкуства в киното (част 1)

Прочитания: 258
20.03.2013 17:03 по статията работи: Александра Цанкова

Пренесете се в загадъчния свят на Кунг-Фу и Карате

Сила на духа и тялото, дисциплина, уважение, концентрация, мъдрост. В тези и още редица прекрасни качества се възпитава всеки, имал честта да се докосне до вдъхновението и мистиката на бойните изкуства. Съвършенството им е уловено по достоен начин и в киното. Много са лентите, увековечили красотата и магнетизма на бойните изкуства, а в следващата класация ще подредим 10 от най-запомнящите се заглавия по подобаващ начин. Приятно гледане!

 

10. Dragon: The Bruce Lee Story (1993)


Биографичен филм за кино звездата и идол на бойните изкуства Брус Ли. Лентата разказва за трудния, изпълнен с редица разочарования живот, за силата на духа, преследването на мечтата и драматичното постигане на заветната цел.

 

 

9. Bloodsport (1988)


На смъртния одър на учителя си, Франк Дюкс се заклева да участва в Кумите, най-трудният турнир по бойни изкуства в света, който се провежда тайно на всеки пет години. Въпреки че участието му е феноменално, Франк открива, че цената на победата може да бъде много по-голяма, отколкото е подозирал.

 



8. The Karate Kid (1984)

Каратето е изкуството да контролираш едновременно и тялото, и духа, а боят е последният начин за разрешаване на проблема. Благодарение на бойното изкуство, младо и неопитно момче осъзнава силата на вярата и смело се хвърля в решителна битка за честта си.

 



7. Once Upon a Time in China (1991)

Филмът ни връща в 19 век и разказва за живота на Уонг Фей-Хунг - легенда в историята на бойните изкуства. Лентата има продължения от 6 части, всяка една от които ни пренася по магнетичен начин в загадъчния свят на Кунг-Фу.

 



6. Ip Man (2008)

Филмът, базиран на биографията на Ип Ман, великия майстор на Винг Чун стила в Кунг-Фу изкуството и учител на легендарния Брус Ли. Ип Ман посвещава целия си живот на каузата: Винг Чун Кунг-Фу. Продължението от 2010-та година заслужава също толкова голямо внимание.

 

 

 

Следва продължение...

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване