България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Балет - изкуството, което ни кара да чувстваме

Прочитания: 522
02.12.2013 16:12 по статията работи: Александра Цанкова

Източник: Thinkstock/Guliver

Освен изящество, красота, естетика и нежност балетът носи един по-специален дух в себе си. Носи божествена енергия, омайна сила, която те кара да онемяваш и да се възхищаваш. Енергиен заряд, който те обезоръжава мигновено и те кара да се влюбваш, да страдаш, да се радваш, да усещаш, да чувстваш. Кара те да живееш. Предава ти емоции, за които сърцето бленува или такива, от които се страхува до смърт. Това изкуство ти припомня, че си човек, в истинския смисъл на думата и те кара да го разбереш с цялото си същество.



Да, балетът е магическо танцово изкуство, дошъл e сякаш от друг свят, за да ни научи да живееш в този. За да ни припомни да чувстваме, да разбираме и да мислим. Изкуство, което ни благославя с възможността да преживяваме емоции за цял един живот в няколко кратки часа.



Потопете се в прекрасната му същност заедно с нас и следващото видео.

 



За балерината:




Полина Симеонова е родена през 1984 година в Москва. В момента тя е прима балерина в Американския балетен театър.


Обучението си тя завършва в Балшойската балетна школа и е носителка на редица награди от най-престижните танцови конкурси: първа награда на Московския Международен балетен конкурс 2001 година, Първа награда на Ваганова - балетен конкурс в Санкт Петербург през 2002 година, "Junior" награда от Нагоя (Япония) на Международен балетен конкурс - 2002 година.

 

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване