България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Артистично дуо създаде интерактивна скулптура: Ролъркостър за ходене

Прочитания: 196
12.05.2014 09:05 по статията работи: Боян Кърпачев

Невероятното произведение на изкуството се намира в Германия

Източник: urbanghostsmedia.com

Невероятната скулптурата "Tiger & Turtle - Magic Moutain" (Тигър и Костенурка - Вълшебната планина) се намира в Дуисбург, Германия. Уникалното съоръжените се издига цели 45 метра над земята. Произведението на изкуството има и практична страна. Най-високите стъпала на ролъркостъра за ходене предоставят на посетителите фантастична гледка към западната част на Рур.


1275566


Интерактивната скулптурата е създадена от артистичното дуо Хайке Мутър (Heike Mutter) и Улрих Гент (Ulrich Genth), и е построена за период от една година. Официално отворена за широката публика на 13 ноември 2011 г., скулптурата е достъпна ден и нощ. Включените LED светлини през нощта създават една наистина зашеметяваща гледка в тъмното.


1275567


1275564




Наклонените стълби следват извивките на трасе, наподобяващо истинско влакче на ужасите. Те дори се извиват в пълен вертикален кръг, въпреки че е очевидно невъзможно за преминаване от посетителите.


1275563


"Хората са разочаровани по обезоръжаващ начин, когато достигнат до тази част на инсталацията", казват артистите за тяхното произведение. "Скулптурата показва иронията на съдбата, която си играе с обещания и разочарования, движение и застой".

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване