България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

SoloShot - трипод за самовлюбени, самотни, екстремни спортисти

Прочитания: 250
04.02.2013 11:02 по статията работи: Sportuvai.bg

За всички самотни и самовлюбени екстремни спортисти: ако ви е все по-трудно да си намерите дружка, която да ви следва в приключенията ви и да ви снима, не бойте се! Изобретиха устройство, което ще реши всички ви проблеми. Сериозно.

 

На американския пазар се появи чудното приспособление SoloShot, което на практика представлява трипод с въртяща се на 360 градуса глава. Хубавото му е, че разполага с GPS локатор, който може да следи всяко ваше действие. С други думи, слагате камерата си върху него (универсален е както всички триподи), пускате камерата и отивате да порите вълните със сърфа. Триподът ще ви следва навсякъде.

 

За целта обаче трябва да сложите един GPS датчик на ръката си, който предава сигнала до статива. Въпросният датчик е водоустойчив, удароустойчив, надяваме се е и глупакоустойчив, макар че такива неща все по-трудно се произвеждат в днешно време.

 

И все пак, устройството си има някои ограничения. То само ви следва, не можете да контролирате камерата. Няма как да приближите или фокусирате. С други думи, може да правите общи планове.

 

Главата на статива може да се върти с 30 градуса в секунда, което си е доста прилично. Батерията му издържа до пет часа, което си е повече отколкото един човек с камера в ръце би издържал :)

 

Също така GPS датчикът работи на разстояние до 600 метра и следи обекти със скорост до 240 км/ч. Нещо, което производителите обаче не обясняват, е на какво разстояние трябва да е този обект, защото ако не а 20 метра от трипода, това ни звучи невъзможно.

 

Ако ви е страх, че някой може да ви открадне камерата, не се тревожете. Една ключалка като за велосипед, но умален размер, ще опита да я опази. Ако пък ви е шубе, че някой ще ви гепи целия трипод, ами може да вържете и него с подобна ключалка...

 

Ето и видео на устройството, което според нас е абсолютно безсмислено, защото нищо не може да замени човешкия фактор в снимането на видео. Казваме го от опит, макар и да не сме професионалисти в областта.

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Flowin Bulgaria |
5
Be Shape Studio  5 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване