България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

7 неща, които ви разсейват във фитнеса

Прочитания: 204
05.09.2013 18:09 по статията работи: Sportuvai.bg

Или защо през 35% от времето за тренировки в залата всъщност не тренирате

Източник: foter

Може би сте достигали до прозрението, че голяма част от времето, прекарано във фитнеса, въобще не оползотворявате, леейки обилнo пот. 1000 от посетителите на британски фитнес салон посочват три от  причините, които вероятно подтикват и вас да се размотавате вместо да работите за трицепс, бицепс и плочки. Ние допълнихме списъка с още предложения, черпейки от личния си опит.

 

 

 

Заглеждате се по спортуващите от противоположния пол

 

Воайорството не попада сред трите главни фактора, които пречат на трениращите британци да се отдадат изцяло на заветната належащата задача – да ваят тела. Ние обаче го включваме в нашата класация. Замислете се как е възможно да не забравите бройката на коремните преси, зяпайки красивото тяло отсреща. Или още по зле...

 

 

 

Зяпайки телевизора

 

Той най-често е включен на някой музикален канал, но как да не се загледа човек в скандалните клипове на съвременните поп звезди. Простено ви е да намалите темпото на пътечката, докато се опитвате да асимилирате видеото към актуалния летен хит на Майли Сайръс например. След това може дори да ви се наложи да отидете до тоалетната и ще загубите още повече време.

 

 

 

Заети сте да цъкате на смартфона си


Обновявате Фейсбук профила си, поствате прясна снимка на мускулите си, пишете коментари под чужди снимки, проверявате последната информация за времето и трафика... Схванахте, нали?

 

 

 

Разговаряте с околните спортуващи

 

32% от запитаните в проучването посочват това като причина да губят време във фитнеса. За бъбривците имаме предложение: работете с фитнес инструктор. Така само той ще говори, а вие послушно ще изпълнявате, защото, нека не се залъгваме, неговите мускули са по-големи от вашите.

 

 

 

Подслушвате как други разговарят с околните спортуващи

 

Засрамете се! Освен ако не се споделят съкровени тайни за нови фитнес техники, няма причина да проявявате интерес към битието на спортуващите около вас. Безсмислено и невъзпитано е.

 

 

 

Настройвате музикалния си плеър


50% от участниците в анкетата казват, че губят доста време, за да изберат перфектния плейлист. Решете кои песни ви се слушат, преди да влезете в залата, а не след като вече се качите на велоергометъра. Така, когато пристъпите прага на салона, само ще включите устройството и ще си сложите слушалките.

 

 

 

Не можете да си сложите слушалките

 

Е, да. Понкога може да изпаднете и в такава ситуация. Поне на 55% от запитаните британци им се случва. На вас сигурно също ви се е налагало да разплитате кабелите на слушалките си в продължение на поне десет минути. За да не изглеждате като идиот пред останалите присъстващи, се погрижете и за този проблем, преди да влезете във фитнеса и да излезете от колата. Просто избягвайте масова публика при поредния епизод на "Аз срещу кабелите". Освен ако не ви плащат за забавлението. Но не ви.

 

 

 

На вас оставяме да помислите кои от тези фактори са част от тренировката ви и да се погрижите нищо вече да не може да ви откъсне от здравото блъскане.

 

 

Още от нас ще намерите на нашата Фейсбук страница. 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване