България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

6 съвета за по-ефективна тренировка вкъщи

Прочитания: 269
24.09.2013 15:09 по статията работи: Sportuvai.bg

Как да повишете мотивацията си и резултати от тренировка в домашни условия

Източник: inm.com

През предстоящите студени дни възможностите за тренировка навън или във фитнес залата ще стават все по-малко, а условията – все по-неблагоприятни. Ето защо трябва да сте подготвени да превърнете дома си в най-доброто място за спортуване. Това обаче може да се превърне в трудна задача, имайки предвид множеството изкушения, дебнещи вкъщи – хладилник, телевизор, компютър, диван. Ние ще ви дадем няколко насоки как да поддържате мотивацията си за домашна тренировка и как неусетно да постигнете зашеметяващи резултати.

 

 

 

Купете си кантар

 

Така ще следите прогреса (или регреса) си. Виждайки напредъка си, ще се вдъхновите за още по-големи домашни фитнес постижения. Ако пък не сте доволни от цифрите на кантара, то това ще ви послужи като причина да станете от удобното кресло и  веднага да започнете с коремните преси.

 

 

 

Поканете гости за фитнес следобед вкъщи

 

Вместо на чаша кафе и бисквити поканете приятелките си на следобедна тренировка. При избора си на посетители на този специален "фитнес салон" се спирайте на личности със спортна натура, от които може да взимате пример.

 

 

 

Съсредоточете се върху една задача

 

Това, че сте си вкъщи, не означава, че може да жонглирате между спортуването и домакинските задължения. Ако правите лицеви опори и същевременно се тревожите дали яденето няма да загори, със сигурност няма да се насладите на пълноценна тренировка. Фокусирайте се върху едно задължение и вложете цялата си енергия в него, за да го свършите добре. Ако трудно балансирате между тренировката и ежедневните задължения, по-добре се спрете на кратка, но интензивна програма, на която изцяло може да се посветите, отколкото на разточителна тренировка, преминаваща в притичване до кухнята и подвикване по непослушните деца.

 

 

 

Визуализирайте целите си

 

Поставете надписи в дома си, които да ви напомнят към какво се стремите. Вдъхновяващи съобщения на телефона или снимки на мечтаното звездно тяло, което искате да притежавате, също биха ви мотивирали да зарежете любимия сериал и да се отдадете на каузата "красиво и здраво тяло".

 

 

 

Споделете напредъка си

 

В социалните мрежи има много групи на отслабващи ентусиасти, споделящи постиженията си по пътя към трансформацията. От тях може да черпите вдъхновение, съвети и подкрепа. Поствайки снимки от собствения си прогрес пък, ще се отрази поразително върху самочувствието ви.

 

 

 

Подсигурете си подходящо озвучаване

 

Както във фитнеса, така и вкъщи музиката е важна за поддържане темпото на тренировката. Ритмичните парчета ви надъхват за още по-интензивно потене, а следователно водят и до изгаряне на повече калории. Също така слушането на музика отвлича вниманието ви от умората и дискомфорта, предизвикани от упражненията.

 

 

 

Още съвети ще откриете на  Фейсбук страницата ни.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване