България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

6 неща, които може да ви провалят плажуването

Прочитания: 351
15.07.2014 15:07 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: Thinkstock/Guliver

Често се е случвало, когато сте на плаж нещо да се провали и да ви развали настроението и да ви накара да си тръгнете от плажа. Вижте най-често срещаните причини, които развалят деня на плажа.

Ухапвания от насекоми. По плажовете са разпространени комарите и различни други хапещи насекоми, които предизвикват зачервявания и неприятен сърбеж.

Хранително натравяне. През лятото, особено на морето, храната не се знае как се съхранява и дали не се разваля. Доста вероятно е, ако си вземете дюнер от плажа да се натровите, защото храните не са съхранявани правилно. Това може да провали цялата ви ваканция.

Конюнктивит. Водата в морето  е замърсена и може да се предизвикат неприятни инфекции. Една от тях е конюнктивитът. Не го подценявайте, защото може да е много опасен.

Медузи. Когато морето е по-спокойно се появяват медузите, които са неприятни, защото опарването от тях е болезнено. Ако направите алергична реакция към ухапването може да стане опасно. За това като видите медузи ограничете влизането си в морето.

Замърсяване. Често се случва близките хотели да изхвърлят отпадъци на плажа или в морето и ако сте в близост до това усещането е неприятно. Повечето плажове по българското черноморие са замърсени от различни отпадъци, което също е неприятно.

Неприятни течения. Внимавайте като се къпете, да не попаднете на подводно течение, което да ви завлече навътре. Ако не сте опитен плувец не си играйте с морето, защото то е опасно, особено август, когато има силно мъртво течение.

 

Вижте още: 5 летни спорта, които да пробвате.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg 

Източник: www.menshealth.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване