България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 супер движения за изгаряне на повече калории

Прочитания: 495  3
16.12.2010 14:12 по статията работи: Петя Дикова

Може би познавате някои от тях,а за други ще научите сега, но всички заслужават специално внимание

Напълно наясно сме, че в забързаното ежедневие човек понякога трудно успява да отдели повече от два дни в седмицата за тренировки. За щастие, има доста "бързи и яростни" фитнес програми, които ни помагат да горим повече калории за по-кратко време. И тъй: нека ви предложим няколко:

Спининг

Груповото каране на колело в парка (един до друг) може да бъде доста сложно понякога, но не и когато го правиш в зала и на... едно място.

Часовете по спининг винаги се водят от професионален треньор, който задава основното темпо. То обикновено е по-динамично, отколкото ако карате колело сами в залата.

Натоварването може да се увеличава съвсем свободно чрез допълнително съпротивление. Така тренировката имитира изкачване по склон, а когато стане прекалено трудна, разпуснете като намалите съпротивлението.

Нещо повече – не се колебайте да подобрявате собствения си рекорд. Само така ще усетите ползата от програмата.

Длъжни сме да добавим, че за 30 минути спининг изгаряте около 334 калории*, а тренировката обикновено продължава около 45 минути.

Обикновено въженце

Като деца си правехме забавни състезания с него и не се замисляхме колко много помага на тялото ни. Сега знаем, че за 30 минути скачане изгаряме 320 калории. Освен това въжето е евтино, лесно преносимо и може да се използва навсякъде. Поканете свои приятели да се върнат за малко в детските години и тренирайте заедно, където намерите за добре.

Елиптикал

Наричат го универсалния фитнес уред, защото оказва благоприятно влияние върху мускулите на цялото тяло и не натоварва ставите.

Често елиптикал и кростренажор се възприемат като един и същ уред, но между двата има съществени разлики, които скоро ще ви разясним.

Ще отбележим само, че при 30-минутна тренировка на елиптикал горите около 320 калории. За по-силен ефект пробвайте интервална програма, в която се редуват кратки сесии с максимално натоварване и по-слабо интензивни за възстановяване.

Степ аеробика

Използва елементи от различни видове танци, комбинирани с енергична музика. Упражненията са доста натоварващи, а докато ги изпълнявате унищожавате около 255 калории.

За максимална полза от аеробиката, всеки път, когато сте на степ платформата, вдигайте краката си с 5 см по-високо. С течение на времето ще свикнете с това и тренировката ви ще стане по-успешна.

Плуване

Няма спорт, който да работи върху мускулите на цялото тяло толкова добре, колкото плуването. Изключително здравословно е и, също като елиптикала, не натоварва ставите. За 30 минути гребане във водата горите 233 калории.

Опитайте се да плувате на едно място, хванати за ръба на басейна. Добре е да сменяте стиловете непрекъснато и в някаква последвателност. Например започнете с няколко дължини в свободен стил, после – няколко с кроул по гръб и завършете тренировката с бруст.

Сега вече и вие може да бъдете бързи и яростни!

* Примерът е за жена с тегло 63 кг и с умерена физическа активност

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване