България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 стъпки за по-лесно ранно ставане и сутрешна тренировка

Прочитания: 290
08.01.2017 10:01 по статията работи: Sportuvai.bg

Особено през зимата, да станете 2 часа преди работа изглежда мисията невъзможна...

Източник: sxc.hu

Ставането рано сутрин е трудна работа. А ако трябва да станем още по-рано, за да тренираме преди работа, съвсем трудна. Колкото и да ви се струва неприятно обаче, фактите говорят, че за здравето ви е най-полезно да тренирате сутрин. 

 

В името на вашето здраве и пълноценен живот, представяме ви пет стъпки, които ще улеснят ранното ви ставане и тренировката сутрин...

 

Лягайте си рано

 

Знаем, че това е лесно на думи, трудно на дела. Вечерта е времето, което отделяте на себе си, любимите си занимания или любимите си хора. Ще се наложи обаче да отрежете нещичко. Няма как, важно е да го направите. Разбира се, не е нужно да стане рязко и изведнъж да се озовавате под чаршавите в 20:00. Не, опитайте в продължение на седмица да си лягате всеки ден с 15 минути по-рано от предишния. Това ще улесни прехода и ще даде нужния ефект. А по-ранното лягане гарантира по-лесно ранно ставане.

 

Планирайте успеха си

 

Ако не сте фитнес маняк ще ви е много трудно да станете в 6 сутринта, за да се отправите към залата. Затова си изберете алтернативно занимание. Има стотици видеоклипове, DVD-та и прочие, които детайлно показват как точно да правите сутрешна гимнастика, аеробика, йога или друг тип спорт, който си харесате. Ако пък искате да избягате от затвореното пространство, съветваме ви внимателно да си изберете спорт, за да не се откажете след два дни поради прекомерното натоварване.

 

Планирайте провала си

 

Може да ви звучи смешно, но е истина. Ако се подготвите за неуспех, сте подготвен за всичко. Това обаче не означава, да планирате как да не тренирате. Напротив, планирайте как да имате вариант две на сутрешната ви тренировка, ако първият ви писне или просто не може да го осъществите. Примерно, обичате да тичате, но навън вали из ведро. Тогава идва времето за тренировакта у дома на шалтето.

 

Подкупете се

 

При възрастните подкупите помагат точно толкова, колкото и при децата - мнгоо. Дали става дума за парченце шоколад, но още 10 минути тичане - методът винаги работи. Желателно е всяка сутрин да си имате един такъв малък подкуп. 

 

Подгответе си тренировката

 

Да планирате кога да тренирате е едно, но ако не може да си намерите дрехите, това може сериозно да ви спъне мотивацията. Затова още от предната вечер, нагласете клина така, че със събуждането да го видите и да няма мърдане. Наредете си така нещата, че да се налага да мислите за странични неща колкото е възможно по-малко.

 

От нас - успех!

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Flowin Bulgaria |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Виж всички препоръчани места за спортуване