Глухарчетата са чудесни!
Не само, че можем да се наслаждаваме на жълтия им цвят, да се любуваме как вятърът отвява семената им, да се изумяваме колко скоростно растат навсякъде и по всяко време, ами можем и да ги ядем!
Не, не се шегуваме изобщо. Глухарчето има функцията да се превръща в перфектна, здравословна храна, която, както вече споменахме, можем да намерим почти навсякъде. А сега - забележка: Не бързайте да си представяте как пасете цветовете им! Вкусното и полезното в глухарчето е коренът и стеблото му. Има горчив вкус, но според Аюрведа точно това го прави адски предпочитана съставка към пречистващите пролетни салати.
В случай че още гледате скептично на думите ни, ето 5 причини, които вероятно ще ви убедят, че глухарчето може да намети своето достойно място в кухнята ви.
Детоксикира
Подобрява функцията на черния дроб и бъбреците, консумацията му има благоприятен ефект върху освобождаване на тялото от излишната вода.
Глухарчето е антиоксидант
Растението е богато на витамини А, В и С. Глухарчето пази тялото ви от свободните радикали, засилва имунната система и внимавайте - забавя стареенето, твърдят учените.
Има високо съдържание на калций
Важно е да знаете, че освен млякото, съществуват много други източници на калций, към които можете да се обърнете. Глухарчето е един от тях. Т.е. растението пред блока може да заздрави костите и зъбите ви, да оптимизира функцията на сърцето и мускулите ви.
Намалява възпаленията
Редица са храните, които различните човешки организми не понасят добре. И настава празник, когато открием онази, която ни помага да се справим с неразположенията. Глухарчето!
Освежава кожата
Глухарчето е борец във войната с акнето и кожните екземи. И то повече от успешен!