България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

100-километрова обиколка на Витоша. Старт!

Прочитания: 268
18.09.2013 16:09 по статията работи: FitWell.bg

За всички, които са изпуснали тазгодишната обиколка или не знаят за какво иде реч

Източник: http://www.vitosha100km.bg/

Спортисти, планинари, приключенци от столицата, обединявайте се! За пореден път (44-ти) се проведе 100-километровата обиколка на Витоша. Подробности за маршрута, участниците и емоциите от едно такова начинание, ще ви разкажат милите ни колеги от Fitwell.bg.

 

 

 

Завиждаме ви, ако не сте чували за Обиколката на Витоша, защото ви предстои да се развълнувате по един особено приятен начин. Това е един супер маратон с обща дължина 100 км (99,3, ако трябва да бъдем напълно точни) и положителна денивелация 1 869 м, който се провежда всяка година в четвъртата ни по височина планина.

 

Обикновено се състои през юни и участниците в него се придвижват по два начина – пеша и с велосипед. Избралите да се състезават по първия начин тръгват точно в полунощ, докато вторите имат привилегията да прекосят стартовата линия седем часа по-късно.

 

И тъй като следващото издание на маратона ще се състои чак на 14 юни следващата година, не би имало смисъл да ви разказваме всичко това точно в момента, ако преди два дни YouTube потребителят Микаел Стефанов не беше публикувал в канала си един репортаж от тазгодишната обиколка. И ако не сме успели да ви надъхаме със суховатото словесно представяне на инициативата, то кадрите от него със сигурност ще го направят.

 

 

 

 

Видео от обиколката можете да видите тук.

 

 

 

След това минете и през Фейсбук страницата ни. :)

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Be Shape Studio  5 |
5
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване