България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

„Спортна София – 2000“ - Борисова градина

Прочитания: 659  29
19.07.2012 12:07 по статията работи: Sportuvai.bg

Едно спортно оазисче в центъра на София

Визитка
 61 |
Още по темата

Общинското дружество "Спортна София – 2000" стопанисва две бази. Днес ще ви представим тази в Борисовата градина, а базата в Зона Б-5 ще си я запазим за през зимата, когато е идеално за спортуване на закрито.

 

Спортовете, които можете да практикувате на "Спортна София" са 5 – футбол(на малки, средни и големи вратички), тенис на корт, тенис на маса, езда и петанк. Конната база също ще ви я представим някой друг път.

 

Игрищата за футбол са 4, с размери съответно 25х30, 35х60(това игрище позволява игра на 8+1 в отбор), стандартно игрище за мини-футбол 20х40 и детско игрище, което не успяхме да измерим поради липса на време :) Игрищата са с изкуствена тревна настилка, ажеланието на управата е в най-скоро време да се подмени с такава от ново поколение.

 

Тук е важно да споменем, че тъй като дружеството е общинско, то подпомага изпълнението на социалната функция на общината. Т.е. На две от игрищата от 10:00 до 16:00 часа могат да тренират групи деца до 12 години безплатно, а за групи деца от 13 до 16 години има преференциални цени.

 

Тенис можете да спортувате на един корт с изкуствена настилка или на 5 маси, които са на закрито.

 

Тук може да се практикува и не толкова популярният френски спорт Петанк.

 

За удобството на посетителите комплексът разполага с паркинг, 2 външни съблекални, 2 съблекални с душ в основната сграда, и бирария(ей така, за след спорт).

 

В комплекса редовно организират турнири по футбол и петанк, както и корпоративни турнирчета.

 

Нашето лично мнение на относително малко спортуващи хора е, че е страшно приятно, особено през летния сезон да се спортува в паркова среда. Тук и температурите и въздухът са по-различни, отколкото в останалата част на града.

 

За повече информация относно локацията, цени и контакти, посетете страницата на "Спортна София – 2000" - Борисова градина в Sportuvai.bg.

 

Ето и видеото, което направихме в "Спортна София":

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Виж всички препоръчани места за спортуване