България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Световно екстремно сърфиране

Прочитания: 315
16.04.2013 13:04 по статията работи: Александра Цанкова

Най-опасните и привлекателни места за сърфиране в света

Лято, плаж, море, слънце, вълни, сърф. Все хубави неща, които ви очакват в съвсем скоро време. Сигурни сме, че сте нетърпеливи да отпрашите към морския бряг и да изживеете поредното шеметно лято.
Ако нашето море ви се струва тясно и искате да посърфирате в чужди и по-екстремни води, имаме няколко предложения за вас. Къде е най-подходящото място за яхване на вълната и за светкавично покачване на адреналина? Коя е точката на земното кълбо, където ще усетите величествената сила на морето и ще събудите тлеещия си приключенски дух? Изберете сами :) 



Pasta Point (Малдивските острови)


Подобно на останалата часt оt южното полукълбо, Малдивските острови са чудесно място за екстремистите, искащи да прекарат една чудна ваканция. Предупреждаваме, че Pasta Point е място за изпечени сърфисти, тъй като вълните там са то световна класа, а кораловият риф, точно под повърхността на кристалната вода, носи допълнителен адреналин на морското приключение.

 

883315

 

Jaws (Хавайските острови)

Jasw или в превод "Челюсти" е една от най-опасните местности за каране на сърф в света, предизвикателство и за най-професионалните сърфисти. Вълните могат да достигнат зашеметяващите 40 метра, така че имайте повече от едно на ум, ако решите да потеглите в тази посока (забележете спасителната жилетка на сърфиста на снимката).

 

883316



Bundoran Beach (Ирландия)

Освен замъци и леприкони, в Ирландия можете да се порадвате и на едни от най-божествените вълни в света. Северната част на Bundoran Beach доказва, че Атлантическият океан може да прави също толкова величествено вълнение, колкото и Тихият. Не ви остава друго, освен да се убедите със собствените си очи.

 

883318



Cloud Nine (Филипинските острови)

Открит през 1980-та от любител сърфист, днес този плаж е един от най-предпочитаните от приключенци по цял свят. Освен огромните вълни, тази местност получава допълнителни точки от факта, че има създадени условия за нощно сърфиране (50 кули осветяват океана с над 10 000 светлини).

 

883323



Teahupoo (Таити)

Ако сте запознати със сърфа от световна величина, няма как да не сте чували за това местенце. Тук високите като двуетажни сгради вълни не са рядка гледка. В случай, че търсите такова зрелище, хващайте дъската и поемайте на път.

 

883322



Banzai (Таити)

Още сме в Таити, но тук нещата наистина загрубяват. Познат като местността на смъртта, този бряг наистина не си поплюва. Немалко сърфисти са изгубили живота си именно тук, но тази репутация не спира туристическото нашествие всяка година.

 

883317

 

Hossegor (Франция)


Ако Ирландия не е известна с условията си за сърф, Франция е още по-неочаквано предложение. Но, ето, предлагаме ви я. На югозападния бряг на европейската държава ще се срещнете с големи пясъчни плажове, така обширни, че окото ви не може да обхване. Вълните там също ще ви смаят. 

 

883324

 

Направете един есктремен скок към нашата страница: www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване