България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

На лов за съкровища

Прочитания: 449
04.09.2013 16:09 по статията работи: Александра Цанкова

Какво ви е нужно преди да тръгнете да търсите съкровища?

Източник: Thinkstock/Guliver

Отпуските привършват, но приключенският ни дух не спира да вилнее. И като за край на едно лято, изпълнено с усмивки, слънчеви емоции и съкровени преживявания, искаме да направим още нещо, което да сгрее душите ни. Запомнящо се - като за последно. Да намерим съкровището, което да развълнува ежедневието ни. Ами, да! Нека търсим съкровище!

 

 

Не са малко приказките, легендите и филмите, пред които сме затаявали дъх в напрегнато очакване на намирането му. Пътят към търсенето на съкровище винаги е непредвидим, интересен и изпълнен с неочаквани обрати. Съветваме ви да оставите за миг всичко, с което се занимавате и да се отправите на спортно, екстремно, нереално, но със сигурност щастливо пътешествие заедно с нас. 

 

 

Тръгвайки на път в търсене на съкровище, се нуждаем от няколко основни неща. Спретнахме един бърз списък с на пръв поглед най-необходимото според нас, а вие се чувствайте свободни да го допълните: 

 

 

Карта. Закъде сме без нея? По възможност нека да бъде вехта, пожълтяла, трудноразгадаема и с липсващи важни парчета от нея. Препоръчително е да сте я намерили в сандък на дъното на океана или на тавана на изоставена къща, обитавана от бесни духове. Няма да ви върнем и ако случайно ви я е дал странник в крайпътната кръчма срещу две жълтици или бутилка ром. 

 

 

1030204

 

Вода. Тук, колкото и да се напъваме, няма как да ви измислим нещо загадъчно. Водата си е вода, независимо дали са ви я наляли самодиви, тролове, гномове или нимфи. И ви трябва голямо количество от нея. 

 

Храна. Искаме да е здравословна, то се знае. Но въпреки това ви съветваме да не носите десетки кила домати или 17 буци сирене, а да се съсредоточите върху малките, практични и засищащи ястия. 

 

Лопата. Такава, с която да изровите находката си. За модел, размер и цвят няма да ви съветваме. Тук ви оставяме да вихрите свободно въображението си или да се спрете на нещо практично. Не забравяйте, че е важно и да заравя добре. Никога не знаете какво (кой) ще се изпречи на пътя ви. 

 

 

Куче. В случай, че искате приятелче в лудото си приключение. Предимствата на кучето: по-вярно е от жена (мъж), обича ви повече от всичко на света, можете да му говорите, разказвате, да го гушкате нощем. Освен това намира неща, носи ви ги, а иска само една добра дума в замяна. В случай, че кучето не е от най-любимите ви същества, скъпата ни Краси от Fitwell.bg ви предлага да си вземете дива коза, свикнала на отшелнически начин на живот. 

 

 

Джапанки. Газенето на реки е неизбежна част от живота на златотърсача. Ако не искате да сменяте чорапи след всеки вир, вземете си джапанки. Рискът да се разделите с тях е огромен, но не са много хората, които могат да кажат: "Изгубих си джапанката, докато търсих съкровище". 

 

 

Компас. Да, джапанките се преживяват, но вашата заблуда по време на пътя ще наруши ритъма ви пагубно. Затова не забравяйте компаса в джоба си и се уверете, че можете да боравите с него. 

 

1030203

 

Пиратска сабя. Дори да не я използвате, със сигурност ще изглеждате по-достолепни с нея. Освен за красота, все пак трябва да отбележим, че сабята може да ви свърши прекрасна работа, ако на пътя ви се изпречат пирати, ситски лордове, орки или дементори. 

 

 

Часовник. Слънчев, джобен или стенен, решете вие. Само ви съветваме да е водоустойчив и сверен.

 

 

Металотърсач. Ако разполагате с такъв, значи сте щастливци. Ако ли не, ще трябва да търсите на сляпо (и глухо).

 

 

Сито. Малък е шансът реката да е пълна със златни кюлчета, които да виждате с просто око. Затова ви трябва сито. Или разчитайте златната рибка да ви подшушне вярната посока.

 

 

Аптечка. Ако ви нападне лъв.

 

 

Снимка на мама. За подкрепа, в случай, че лъвът ви нападне пак. :)

 

 

 

И така. Ако спрем да се шегуваме за миг, имаме време да ви кажем само едно. Когато някой ден ви се прииска да намерите истинско съкровище, съветваме ви да потърсете най-ценното измежду всички на света. Това, което носите в сърцето си.

 

 

 

 

 

В съкровищницата си сме скрили още много интересни материали. Минете да им хвърлите едно око. ;)

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване