България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Мъжките правила на отслабването

Прочитания: 243
13.08.2013 15:08 по статията работи: Sportuvai.bg

5 прости съвета за перфектна форма

Източник: Thinkstock/Guliver

Тази статия е за всички мъже, които искат да открият здравословния режим на хранене, който най-накрая да ги спаси от излишните килограми. Съветите са лесни, практични и няма да предизвикат сериозни сътресения в хранителните ви навици.

 

 

 

1. Яжте по 6 пъти на ден


За вас, мъже, рецептата за успех е 3 основни и 3 междинни хранения. Запомнете: това не означава три угощения и три други подобни по размер хапвания. Всяка порция трябва да е с размера на два ваши юмрука. 

 

 

 

1009139

 

2. Набавете си фибри


Фибрите забавят процеса на храносмилане и така създават чувство за ситост и редуцират нуждата ви от захар. Препоръчва се на ден да приемате около 40 гр фибри. Ето къде може да ги намерите: 5 гр се съдържат в 200 гр бобови култури, 2-4 гр - в средно голяма ябълка, круша, портокал или банан или в една купичка горски плодове. Шепа ядки или 2 филийки пълнозърнест хляб също ви снабдяват с 2-4 грама фибри.

 

 

 

 

 

3. Намалете скорбялата


От 1980 насам енергийният прием на средностатистическия мъж е нараснал с 500 калории, от които близо 80% са от въглехидрати. Със същия процент се е увеличил и броят на мъжете с наднормено тегло. Съвпадението не е случайно. Съветът ни е да намалите приема на храни, богати на нишесте (зърнени култури и картофи например) до три порции на ден, като една порция се равнява на две филийки хляб, половин купичка паста или един малък картоф. Избирайте по-здравословните варианти на тези храни: пълнозърнести хляб и паста, кафяв ориз и необелени картофи, тъй като обелките съдържат фибри, калий и витамин С.

 

 

 

 

4. Не пресмятайте калориите1009135


Добрата диета не трябва да изисква усилие. Ако се храните балансирано и консумирате здравословни и хранителни продукти, ще се снабдявате с точното количество калории. За да избегнете чувството на глад, се уверете, че поне два пъти на ден си набавяте протеини от мляко, сирена, говеждо, пуешко, пилешко, риба, свинско, яйца или ядки. Не изключвайте напълно мазнините от менюто си. Здравословни такива ще намерите в зехтина, авокадото, ядките и рибата. Не забравяйте, че няма такова нещо като прекаляване с плодове и зеленчуци. Хапвайте до насита.

 

 

 

 

 

5. ЗАКУСКАТА


Да, сигурно ви е омръзнало във всички подобни наръчници за здравословно хранене постоянно да срещате съвета никога да не изпускате закуската. Време е да разберете, че има повече от основателни причини за това. Шансът за наднормено тегло при мъжете, които се впускат в ежедневните задължения на празен стомах, е 4 - 5 пъти по-висок отколкото при тези, които отделят време за най-важното хранене. Запомнете, че метаболизмът ви се събужда не с алармата на будилника, а с първото хапване за деня. Колкото повече отлагате него, толкова повече разглезвате метаболизма.

 

 

 

След като си научихте урока, дайте един лайк на нашата Фейсбук страница.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Be Shape Studio  5 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване