България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Инвестирайте в здравето си

Прочитания: 241
30.01.2013 14:01 по статията работи: Sportuvai.bg

Какво ще си помислите, ако някой ви каже, че съществува инвестиция, когато не можете да загубите? Ще се вслушате ли , дори ако този човек не е най-верния ви приятел ? А дали едно количество неопровержими доказателства, биха променили мнението ви за неговото  твърдение? А ако добави, че тази възможност за инвестиция може да не ви струва нищо, ще промени живота ти завинаги, и дори ще ви накара да живеете по-дълго? Интересът неимоверно се покачва. И без съмнение този човек че завърши със... "Инвестирайте в здравето си!"

 

Сега всеки знае за ползите от ежедневната активност, но не сме били в състояние да определим колко дълго ще живеем в зависимост от това колко се упражняваме  . Ново проучване, публикувано в gizmag.com от изследователи от  Болница Харвард , измерва количествено продължителността на живота на хората над 40 години въз основа на различни нива на физическа активност. След анализ на над 650 000 души и повече от 82 000 смъртни случаи, в продължение на 10 години, изследователите заключават, че:

 

 - 75 минути бързо ходене на седмица се равнява на допълнителни 1,8 години живот

 
 - Ако увеличите ходенето до 150-299 минути на седмица ще си спечелите до 3,4 години живот


 - 450 минути джогинг на седмица пък ще ви осигурят надвживяване с 4,5 години на мързеливците

 

Инвестицията във вашето здраве е най-добрият избор, спор няма. Независимо дали става дума за инвестиция под формата на време - един час на ден бързо ходене в квартала, или финансова инвестиция под формата на пътека за бягане или велоаргометър за вашия дом, по-добра възможност няма да ви се открие скоро време. И не забравяйте, че за да се насладите на богатството си, първо трябва да инвестирате в здравето си.

 


Не забравяйте да ни следите и във Фейсбук на: www.facebook.com/Sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване