България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

За салсата с любов

Прочитания: 294
10.12.2012 15:12 по статията работи: Александра Цанкова

Танцът, покорил цял един свят

Източник: sxc.hu

Салсата е един от най-предпочитаните, въздействащи и завладяващи стилове танци, познати на човечеството. Зародил се в Куба и добил популярност през 60-те години на миналия век в САЩ, днес този танц се е докоснал до сърцата на милиони любители на горещите ритми по целия свят. В превод от испански "salsa" буквално означава "сос", "вкус". Като танц салсата включва редица стилове, звукови елементи и музикални инструменти, но значението й съвсем не се изчерпва дотук.

 

Салсата е магия, тя е начин на живот. Понякога нежен, бавен и елегантен, друг път динамичен, бърз и весел, този стил танц завладява тялото и душата, създава настроение, поддържа здравето и издръжливостта на човек. Доказано е, че салсата повишава координацията, мускулния тонус и енергичността на танцуващите като същевременно понижава нивото на стреса. Голямото разнообразие на движенията позволява на хора от всички възрасти да се докоснат до този стил и да накарат сърцата си да затуптят в ритъма на музиката. Неслучайно салсата се счита за едно от 30-те неща, удължаващи живота, наред със смеха, секса и сутрешния чай. 

 

Салсата е социален танц. Поради тази причина танцуването й създава предпоставки за формирането на редица социални контакти, отваря врата към един вълшебен свят, в който значение имат само музиката и доброто настроение. Салса средата е едно голямо семейство – с всички приятелства, симпатии, забавления, а нерядко и любов. Танцът дава чувство за завършеност, възражда затихналата, тлееща страст, която всеки един от нас притежава.

 

Магията на този стил не е подминала и нашата страна. Многобройни са местата, където човек може да усвои ритмичните стъпки и да се потопи в един нов, по-различен и емоционален свят.  

 

Без съмнение могат да се напишат още много красноречиви факти, доказващи въздействоето, смисъла и красотата на салсата. Въпреки това предпочитаме да завършим с едно изречение, което казва всичко: "Танцът не е нещо, което може да се обясни с думи. Той трябва да бъде изтанцуван”. 

 

 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване