България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Чудесата, които лимонът прави с вас

Прочитания: 217
15.08.2014 09:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Лимонът е най-полезния цитрусов плод. Всеки знае вкуса на лимона, но едва ли подозирахте, че той всъщност е алкален. Да лимонът има алкална среда. За да поддържаме тялото си здраво трябва да се стремим да го поддържаме алкално, а не киселинно. Ето още редица ползи от консумацията на лимон:

 

1. Лекува дихателни проблеми

Една чаша топла лимонова вода може да ви помогне да дишате много по-добре и да намали секретите в белите ви дробове. За да направите това още по-ефективно, просто добавете малко мед. По този начин ще се погрижите за възпалено гърло и други респиратори проблеми. 

 

2. Пречиства кръвта

Яденето на нездравословна храна или храни, пълни с консерванти и изкуствени ароматизатори предизвикват натрупване на токсини в кръвта. Пийте лимонова вода всеки ден на гладно. По този начин се отмиват токсините и така пречиствате кръвта си.

 

1360488

3. Избелва зъбите

Лимоновият сок, смесен със сода за хляб (сода бикарбонат) ефективно избелва зъбите и е прекрасно средство за защита. Докато содата помага за премахването на петната, лимонената киселина има избелващ ефект.

 

4. Освежава дъха

Лимонената киселина в лимоновия сок убива бактериите, натрупани в устата. Ако изплакнете уста с лимонов сок, ще придобиете дълготраен свеж дъх. 

 

5. Почиства ноктите

Ако накиснете ноктите си в лимонов сок, в продължение на 10 минути, те ще светнат. Може също така да натъркате пресен лимон по ноктите си за подобен ефект. 

 

1360486

6. Лекува стомашно разстройство

Топлата вода, смесена с лимонов сок не само елиминира токсините от тялото, но и помага за изчистване на храносмилателната система. По този начин тя подпомага лечението на често срещани проблеми с храносмилането, като стомашно разстройство или запек.

 

7. Подмладява ви

Лимоновия сок е не само ниско калоричен, но и добър антиоксидант. Поради това силно помага за намаляване на производството на свободни радикали. Именно те причиняват увреждане на кожата и така тя старее. 

 

1360487

8. Почиства лицето 

Ако разредите лимонов сок с вода и измиете лицето си с получената консистенция  ще го почистите и ексфолирате. Съвсем спокойно може да нанасяте с потупващи движения пресни лимонови парченца към пъпки или черни точки. Ефекта няма да закъснее. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bglice

Източник: healthmeup.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване