България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Храни, които трябва да консумирате след тренировка

Прочитания: 217
22.09.2014 12:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

След добра тренировка имате нужда от добра закуска, която да подпомогне възстановяването на тялото и мускулите ви. Съветваме ви да приемате тези храни до 30 минути след тренировка. В този списък няма рецепти, а само са изброени няколко основни съставки. Важно е да разнообразявате храненето си и да не прекалявате с нищо. 

 

1393843

 

 

 

 

 

1. Яйца

Те са с изключително висока биологична стойност. Голямо количество от приетия протеин се усвоява бързо и лесно от тялото. Има множество рецепти и начини да си приготвите закуска с яйца. 

 

2. Скумрия

Тя е богата на омега-3 мастни киселини. Помага за намаляване възпалението в мускулите и е богата на протеини. Има множество риби и вегетариански продукти, богати на омега-3 мастни киселини, но в скумрията има най-голямо количество. 

 

3. Нискомаслена извара

Тя съдържа специфичен протеин на име казеин. Той бавно се освобождава в тялото, като гарантира енергия през целия ден. Много подходяща храна за вечеря. 

 

13938424. Леща

Тя съдържа множество фибри и въглехидрати, осигуряващи енергия за мускулите през целия ден. Това я прави много подходяща за ястие след тренировка. 

 

5. Бадеми

Те съдържат повече протеини и фибри, отколкото повечето ядки. Богати са на витамин Е, който помага в борбата със свободните радикали и забързва метаболизма. 

 

6. Банани

Те са перфектна комбинация от глюкоза и фруктоза. Това ги прави идеалния плод за след тренировка. Бананите успяват да презаредят нивата на енергия в организма ви. 

 

7. Фъстъчено масло

То е пълно с доброкачествени мазнини и протеини. Много добър избор за закуска не само след тренировки, но и преди. Не прекалявайте с консумацията на такова масло, понеже фъстъците съдържат най-много алергени от всички храни. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: healthmeup.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване