България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Вижте защо ви се схващат краката през нощта

Прочитания: 518
13.09.2014 09:09 по статията работи: sportuvai.bg

Източник: sxc.hu

Сигурно сте се будили от неприятната болка да ви се схване крака докато спите. Най-често се схваща прасеца, бедрото или ходилото. Това е неприятна болка, която може да провали съня ви в последствие. Ето защо се получава това и как да го предотвратите.

Според д-р. Роб Данов, специалист по мускулите от университета в Питсбърг, най-честата причина за спазмите и схващанията е дефицитът на някой хранителен минерал или липсата на достатъчно вода в мускулите. По-малко вероятно е схващането да е причинено от претоварване на мускула през деня или проблеми с циркулацията на кръвта. Той обяснява, че още не може да се разбере, защо това става през нощта, докато спите, но съветва как да намалим вероятността от тези неприятни спазми по време на съня.

Правилно хранене. Всяка вечер, преди лягане, си напишете с какво сте се хранили през деня. И ако ви се появи спазъм, опитайте се да свържете храната, която сте приели със спазъма. Ако се повтаря спазъма, вижте коя храна се повтаря и я намалете. Също така е важно да се храните с готвена храна, плодове и зеленчуци, а не с хамбургери и понички, които не ви набавят необходимите хранителни вещества.

Следете тренировките си. Правилните тренировки са важни за здравината на мускулите. Ако не тренирате правилно, може да получите различни схващания, които  могат да доведат и до различни травми. Някои хора тренират само през уикенда - през седмицата работят в офис и не тренират, а през уикенда наваксват с усилени тренировки. Това е опасно и не трябва да се прави, защото се натоварват екстремно мускулите.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: www.menshealth.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване