България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Федербал за бистър ум

Прочитания: 306
13.05.2013 15:05 по статията работи: Sportuvai.bg

Източник: http://www.fabrikasport.com

Спортът е прекрасно занимание. Много са плюсовете, които сме ви изтъквали, че притежава. Днес ще ви споделим още един. Практикуването на редица спортове може да ви осигури защита от деменция и когнитивни увреждания.



Не ви намекваме, че трябва да започнете с олипмийски режим на тренировки или да посветите съществото си на спорта. Разбира се, ако не желаете това :)



Мащабно проучвне доказва, че всяка физическа дейност, която упражняваме продължително време, може наистина да помогне на нашите мозъци. За да се възползвате от хубавато време и да съчетаете с приятен спорт деня си, препоръчваме ви да се захванете с федербал. Тази позната ни от детството игра развива концентрацията и рефлексите, като в същото време носи огромна доза забавление.



Изследвания сочат, че редовните тренировки по федербал (бадмингтон) могат да подобрят значително мисловната ви дейност. Или казано в цифри: след 6-12 месеца упражнения се установяват подобрения на паметта и концентрацията. Този спорт може да намали значително риска от деменция.



Накратко - спортувайте, за да бъдете здрави!

 

 

А ние ви чакаме на нашата Фейсбук страница.

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Виж всички препоръчани места за спортуване