България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Факти за щастието

Прочитания: 243
22.08.2014 14:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: foter.com

Всеки мечтае да е щастлив и цял живот се стреми към това. Различните хора измерват щастието по различен начин. За някои то се изразява в мир и спокойствие, други търсят мечтана половинка, трети са работохолици и за тях истинското щастие означава успех в кариерата. Колкото хора има толкова видове щастие съществува. 

 

Номинираният за оскар режисьор Роко Белик решил да се запознае отблизо с всички вариации на щастието и направил документален филм на темата - "Щастие". Ето 5 неща за щастието, извадени от едноименния документален филм:

1367273

 

 

1.Щастието ви помага да постигнете останалите си цели


Когато човек е щастлив подобрява отношенията си, става добър в работата си и всички хора желаят да са около него. Толкова е просто!

 

 

2. Всички хора имат различни нива на щастие


Оказва се, че 50% от различията в нивата на щастие се определят от гените, които носим. Тоест дали ще бъдем сияещо щастливи като хората от рекламите или скромно ще се радваме на живота зависи изцяло от гените ни.

 

1367272

3. Щастието не зависи от статуса ни


Проучване показа, че едва 10% от щастието, което изпитваме е пряко свързано със статуса, възрастта, населено място или религията ни. Това означава, че нещата, които правят хората щастливи не са "важните" и обществено значими причини като банкова сметка, голяма вила или огромен басейн в задния двор. Щастието се измерва чрез други показатели. 



 

4. Щастието не е пряко свързано с икономическия растеж


През последните 50 години Америка драстично е повишила икономическия си растеж, но не и нивата на щастие. Националното проучване, проведено в САЩ, показва, че нивата на щастие са в застой. Независимо от материалните придобивки хората не могат да повишат перманентно щастието си. Както се казваше в един сериал и богатите плачат.

 

 

5. Нуждаете се от мрежа


По време на проведените изследвания, за измерване нивата на щастие, изследователите открили, че най-щастливите хора получавали много подкрепа. Всички те имали изградена мрежа от приятели и семейство, която ги подкрепяла и дарявала с много любов. За да бъде един човек истински щастлив се нуждае от хора, с които да има истинска близост. 

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: mindbodygreen.com/
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване