България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Пътя към щастието

Прочитания: 169
21.09.2014 12:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: baroness.co

Когато сте щастливи и спокойни вие се чувствате в пълна хармония със себе си. Истината е, че това е нормалното състояние на всеки един човек. За жалост от бързо движещият се свят, не ни остава време да се помирим с вътрешното си аз. Загубваме свързващата ниша и се чувстваме подтиснати, изоставени и тъжни. Има няколко лесни и ефективни начина да подобрите настроението си. Ето какво трябва да правите за да бъдете спокойни и щастливи:

 

1. Отбягвайте емоционалната зависимост

Не се отъждествявайте постоянно, с това което чувствате. Да, интуицията е доста важно нещо, но тук говорим за чувства, а не усещания. Когато някой се държи неприятно с вас, не е нужно да попивате неговите емоции и да се чувствате зле. Това означава да отбягвате емоционалната зависимост. Независимо от случващото се, опитайте се да бъдете емоционално устойчиви. 

 

2. Знайте, че нищо не продължава вечно

Дори и да направите погрешен избор за нещо в живота си, не се притеснявайте. Всяко нещо си има край. Не се притеснявайте излишно, че нещо може да съсипе живота ви. Ще се случи, само ако му позволите. 

 

3. Приемайте всичко като уроци

Според източните учения не съществува добро и лошо. Нещата просто се случват, ние ги окачествяваме. От нас зависи дали нещо ще е добро или не. Вместо да изпадате в крайности, приемайте всичко като уроци. Ако нещо неприятно ви се случи, помислете си какво бихте могли да извлечете като поука от тази ситуация. Животът е едно безкрайно училище. 

1391740

4. Показвайте на хората как да се държат с вас

Ако позволявате на хората да се възползват т вас, те ще го правят. Ако им покажете, че искате да бъдете уважавани и почитани те пак ще го правят. Вие определяте правилата. Разберете,  че няма нищо невъзможно. Всичко зависи от вас и най-вече от личното ви отношение. 

 

5. Инвестирайте в мечтите си

Влагайте усилия, време и енергия във вярванията си. Не отлагайте момента, ако искате да направите нещо започнете. Дори и да нямате финансовата възможност стремете се към това. Бъдете спокойни и търпеливи. Един фермер никога не би крещял на пшеницата да расте. Той знае, че за всичко си има време и сезони. Полагайте грижи, поливайте дървото на желанията си и скоро то ще ви се отблагодари с плодове. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: mindbodygreen.com/
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Тенис клуб "Про Спорт"  11 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване