България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Невероятните неща, за които учените нямат обяснения

Прочитания: 225
30.08.2014 17:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

По света се случват изумителни неща всеки ден. Ние сме свикнали с тях до такава степен, че даже не ги забелязваме. На учените им е трудно да дадат логически издържано обяснение на всеки един от тези факти, но ние даже и не се замисляме. 

 

1. Гравитацията

Всички сме наясно, че тя съществува, иначе щяхме да се разхождаме из въздуха. Учените не могат да обяснят как гравитацията успява да задържи всичко на земята. Да силата очевидно е достатъчна, но дори и магнита на хладилника има по-голяма сила от тази на гравитацията.

 

2. Магнетизмът

Всеки знае как работи магнита, но не и защо съществува тази сила. никой учен не може да отговори на въпроса защо магнитните вълни се събират на Северния и Южния полюс и какво точно се случва там. 

1374225

3. Вратовете на жирафите

С изобилието от трева и всякакви растения, с които жирафите могат да се хранят, учените нямат ни най-малка представа защо тези животни са еволюирали така. 

 

4. Навременното събуждане

Никой учен не може да обясни как хората се събуждат точно преди спирката на метрото, автобуса или влака си. По време на сън, те не могат да се ориентират къде се намират, но все пак успяват да се събудят точно навреме. 

 

5. Котешкото мъркане

Въпреки своята популярност, никой учен не е способен да даде точно обяснение за тази дейност. Котките нямат специален орган за мъркане, и го правят когато са щастливи и изнервени. 

1374223

6. Миграцията

Всяко дете знае защо птиците мигрират, но това, с което не сме наясно е как знаят къде отиват. Птици и животни от различни поколения извървяват маршрути, без да ги познават и намират точното място.

 

7. Памет

Всеки обича да се завръща към хубавите моменти от живота си, но учените не могат да обяснят как точно се случва това. 

 

8. Сънища

според някой това са мечти, според други са смесени сигнали от изминали ден, а според трети мозъка просто дава на късо. Но едно е сигурно - никой няма обяснение.

1374226

9. Дежа вю

Няма човек, който да не е изпитвал това усещане. Дежа вю идва от френски и означава "вече е виждал". Според някой учени мозък нагажда сходни събития, но според други усещането е изключително силно.

 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: www.viralnova.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Спортен Комплекс "Славия"  21 |
5
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Виж всички препоръчани места за спортуване