България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Тайните страхове на мъжете относно външния вид

Прочитания: 228
20.08.2013 11:08 по статията работи: Sportuvai.bg

За кои части от тялото си мъжете се притесняват най-много

Източник: Thinkstock/Guliver

Свикнали сме да смятаме жените за по-чувствителни на тема външен вид. Ново проучване на компанията за маркетингови комуникации JWT Intelligence оспорва мита за жената, която прекарва часове, изследвайки несъвършенствата по тялото си.

 

 

 

Оказва се, че голяма част от мъжете също изпадат в агония заради притеснения относно начина, по който изглеждат. Проучването, проведено сред 242 мъже, показва, че едва 17% от тях се чувстват уверени по отношение на външния си вид. Ето с какво са свързани най-големите тревоги на силния пол.

 

 

 

18% от запитаните не харесват ръста си, а 14% - носа. Страхът от оплешивяване тормози 29%. Почти толкова е и броят на участниците, притеснени от още един белег на остаряването – появата на бръчки. Близо една пета от запитаните мъже изразили безпокойство от прекомерното окосмяване.

 

 

 

Разбира се, биреното коремче се оказва комплекс на най-голям брой мъже. 39% от участниците посочили този типично мъжки проблем като причина за липса на самочувствие. Точно толкова изразили недоволството си от паласките по тялото си. Недобре оформените плочки и гърди също са сред причините за терзания.

 

 

 

72% запитаните мъже споделили, че чувстват все по-голям натиск по отношение начина им на обличане. Това е още едно доказателство, че двата пола имат едни и същи притеснения относно външния си вид. И докато някои от споменатите проблеми се дължат на генетични заложби, други могат да бъдат решени чрез активен начин на живот.

 

 

 

Ето че отново спортуването се оказва ключът към по-добро състояние на духа и на тялото.

 

 

 

Елате на  нашата Фейсбук страница, за да откриете още милион причини да спортувате. 

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Flowin Bulgaria |
5
Школа "Salsa con Miguel" на Мигел Родригес 1 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване