България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Скритите ползи от йога - част II

Прочитания: 251
15.07.2014 14:07 по статията работи: Деси Иванова

Източник: foter.com

Скритите ползи на йога нямат край. Нека продължим с част втора. Можете да се запознаете с още по-приятни и желани ползи, които могат коренно да променят живота ви. 
1333026

4. Засилва имунитета

Според проучване, йога повишава имунитета на клетъчно ниво, чрез промени в генната експресия. Според изследването тези ползи, могат да бъдат изпитани доста бързо, понякога дори и докато сте още на постелката. Чрез просто подобряване на цялостното ви здраве, йога е в състояние да укрепи вашата имунна система. 

1333027

5. По-страстен секс

Да правилно прочетохте! Прекараното време на йога постелката, значително може да увеличи и времето, прекарано между чаршафите. Има няколко пътища, чрез които йога може да подобри сексуалният ви живот. 

Първо прави ви доста по-гъвкави. Можете да творите много повече в леглото и да стигате до различни пози не само в йогата. Второ, помага за намаляване на тревожността и разширява осъзнатостта на тялото. Започвате да сте по-чувствителни към всяко докосване и усещанията ви стават много по-силни. Чувствате се уверени в леглото. И накрая, на физическо ниво, йога ускорява отделянето на хормони, които увеличават възбудата и увеличават притока на кръв към областта на гениталиите. Това е важно не само за ерекцията на мъжа, а и за възбудата при жената. Погрижете се половинката ви също да се обърне към йога. И двамата ще бъдете доволни. 

Едно изследване, публикувано в Journal of Sexual Medicine, откри че йога дарява жените с по-мощни оргазми, като резултат от засилване на мускулите на таза. 

1333029

6. Прави ви по-добри в работата

"Все по-известно е, че креативността и добрите идеи идват от само себе си, когато сте в състояние на покой", казва Клусковски. "Йогата и медитацията стават все по-важни за успеха на днешния бизнес свят. Йога движи тялото и създава място за движение на енергията. Така, когато сме в дълбока медитация, наблюдаваме чистота на съзнанието. Това светло пространство, води до вземане на по-добри решения, хладнокръвие, бърза мисъл, по-добри взаимоотношения на работното място и още много други." 

1333030

7. Подобрява релаксацията

"Една от най-големите ползи от йога е, че активира парасимпатиковата нервна система", отбелязва Жилбрет. "Йога също така помага за намаляване нивата на хормона на стреса - кортизол. Повечето хора имат твърде много стрес в живота си и по този начин натрупват твърде много кортизол в телата си. Излишъкът на кортизол може да потисне функцията на щитовидната жлеза, намалява мускулната тъкан, повишава кръвното налягане, отслабва имунитета и други. "Така чрез практикуване на йога, противодействате на тези нежелани ефекти".

За Скритите ползи от йога - част I, натиснете тук.


Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: mensfitness.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДЮФК Национал 1  4 |
4.5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Фитнес и спа център - Pulse 1  47 |
3.38
Виж всички препоръчани места за спортуване