България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Йога съвети за начинаещи

Прочитания: 379
25.09.2014 14:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: foter.com

Йога е едно красиво и специално преживяване. Всяка практика представлява уникално пътуване към вътрешния ви аз. Тя успява да успокой ума и емоциите. Освен всичко това, йога се грижи за тялото ви и поддържа здравето ви. Ако сте начинаещи ето няколко полезни съвета:

 

1. Няма винаги да бъдете начинаещи

Никога не си поставяйте ограничения. Бъдете отворени да приемате новото и ломете егото си, за да се учите. Но не смятайте, че винаги ще бъдете начинаещи. Важно е да оставяте пътя пред себе си отворен с купища възможности. 

 

2. Не се сравнявайте с другите в стаята

Разбира се, трябва да следите за правилното изпълнение на асана, но не се сравнявайте с другите. Всеки човек е уникален! Не може да се стремите да бъдете като другите - бъдете себе си. По време на практиката сравнявайте себе си с миналото и сегашното си Аз. 

 

3. Водете се по дишането си

Йога означава да не насилвате тялото си, а да се водите от него. Всеки път, когато дишането ви се промени, учести или просто не е в ритъм с асана, преустановете движението. По-добре е да започнете от начало, от колкото да го правите грешно.

1395551

4. Не се притеснявайте от тялото си

Вашето тяло е вашият храм. Не се притеснявайте, ако не изглеждате като супер модел. Това не е важно по време на йога. Изберете дрехи, в които се чувствате удобно и спокойно може да се движите.

 

5. Винаги отделяйте време за релаксация

Най-хубавата поза, според всички, практикуващи йога е Савасана (Шавасана). При нея не само отпускате мускулите и тялото си, но ставате наблюдател. Срещате се със себе си и ставате наблюдател. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Derida  Dance Center  17 |
4.83
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Виж всички препоръчани места за спортуване