България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Щастието ви носи здраве

Прочитания: 174
09.09.2014 14:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Вечните оптимисти твърдят, че здравето им е добро, благодарение на тяхното отношение към живота. Оказва се, че тази теория е вярна. Според д-р Фред Браян, професор по психология в университета Лайола в Чикаго, съществува научно доказателство в подкрепа на това твърдение.  

 

Например процента на щастливи хора, претърпели сърдечно-съдов инцидент е два пъти по-малък от техните не до там положителни връстници. Според учените това се дължи на факта, че оптимистите по рядко страдат от наднормено тегло и и мат здравословни навици. Освен това, според редица изследвания процента на щастливите хора, разболяващи се от настинки е по-малък. Tе прекарват по-леко и различните грипни епидемии. Изследователите не са съвсем сигурни защо, но според тях ниските нива на тревожност ги предпазват от хроничен стрес, високо кръвно и други заболявания

1383248

Все пак д-р Браян предупреждава да не бъдете слепи за случващото се около вас. Факта, че сте добре предразположени към живота, не означава, че трябва да бъдете безотговорни. "Изключително е важно да сте щастливи, здрави и да се наслаждавате на момента.", добавя той. "Но не забравяйте да си слагате предпазния колан докато шофирате и да се грижите за тялото си", казва д-р Браян в заключение. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: www.mensjournal.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
ДФК "Лъвчетата"  9 |
5
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване