България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Най-често срещаните вредни хранителни навици

Прочитания: 208
22.09.2014 10:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

След натоварен ден най-вероятно бързате да се приберете, умирайки от глад. Нетърпеливи, вие сте готови да консумирате всичко, което можете да намерите в кухнята си. Търсите леки закуски, с които се стремите да залъжете глада, докато приготвите вечеря. 

 

Ако това ви звучи познато, то време да промените хранителните си навици. Храната не е само средство за добив на енергия. Всичко, което консумирате изгражда тялото ви. За 7 години всички клетки в целият ви организъм биват подменени с нови. Храната, която приемате всеки ден, служи за изграждане на бъдещето ви. Ако искате да имате здраво и стегнато тяло утре, внимавайте какво ядете днес. Ето няколко вредни хранителни навика, от които трябва да се отървете:

 

1. Ядете пред телевизора. Когато вниманието на човек е заето, той консумира повече храна, от колкото всъщност се нуждае. 

 

2. Ядете непрекъснато. Вярно е, че трябва да се храните повече от два пъти на ден. Добре е да хапвате често по малки количества. Но не трябва да бъркате 4-те хранения дневно, с непрестанно тъпчене. Така изключително трудно ще следите калориите, които приемате. 

 

3. Пропускате хранене. Когато пропускате хранене, организма решава, че просто в момента около тялото няма налична храна. За да успее да съхрани съществуването си тялото ви започва да трупа мазнини. Това са малки складчета на храна и енергия, от който организма ви ще се възползва в случай на продължителен глад.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg 

Източник: http://www.fitsugar.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Be Shape Studio  5 |
5
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване