България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

5 начина да закусваме правилно

Прочитания: 280
18.09.2014 10:09 по статията работи: Деси Иванова

Източник: AdMe.ru

Всеки е запознат с теорията, че закуската е най-важното хранене от деня. Това е така, понеже закуската се приема след дълго отсъствие на храна за организма. Именно поради това повечето хора са гладни сутрин. За жалост доста често не ни остава време за здравословна закуска.

Между душа и чашата кафе, успяваме да хапнем нещо набързо, без да мислим за последствията. Тялото има нужда от стабилен старт на деня. След като цяла нощ е спало и е разграждало храната от вечеря, то се нуждае от нови сили. Ето няколко правила, които никога не трябва да нарушавате по време на закуска:

 

1. Приемайте поне 8 г фибри 

Това означава да приемате храни, които ви засищат, вместо само да ви изпълват. Изберете закуска, пълна с хранителни вещества, които ще се разграждат бавно. По този начин си осигурявате енергия за целия ден. 

 

2. Закусвайте възможно най-рано

Според редица изследвания, закуската действа като начален тласък на метаболизма. Препоръчително е да закусвате възможно най-скоро след ставане, за да може да подпомогнете работата на метаболитната система. Тоест трябва да закусвате най-малко един час, след като сте се събудили. Това помага за поддържането на циркадния ритъм. 

 

3. Консумирайте повече протеини и по-малко захар

Сладките храни може да ви изглеждат примамливи, но те са богати на калории и ви предоставят по-малко енергия. Включвайте в закуската си пълнозърнести храни и яйца. 

 

4. Обмислете големината на порцията

Закуската трябва да е обилна, но не прекалявайте. Стремете се да приемете не по- малко от 350 калории, но внимавайте с големината на порцията. 

 

5. Винаги закусвайте

Пропускането на закуска никога не е добро решение. Тази стратегия е изключително неподходяща, ако се стремите към здраво и стегнато тяло. Постарайте се да направите закуската част от ежедневния си план. 

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: eblogfa.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
 Pretty Dance Hall  4 |
3.6
Ски зона "Банско"  9 |
3.5
Flowin Bulgaria |
5
Виж всички препоръчани места за спортуване