България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Модел разбива границите за "красота"

Прочитания: 199
17.08.2014 17:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Twitter

Когато Шантел Браун-Янг е във втори клас, осъзнава, че живота ѝ няма да е като на всички останали. 

"Тъкмо се бях преместила в ново училище и две приятелски настроени момичета изведнъж спряха да ми говорят", казва Браун-Янг.

 

Тя има витилиго. Това е хронично кожно заболяване, което се проявява в едва 1% от хората по света. То не е заразно. Изявява се чрез светли петна по кожата. Получават се различни по големина и форма участъци. Шантел попитала момичетата защо не искат вече да общуват с нея и те заявили, че техните родители им забранили, за да не се заразят. 

1362062

 

Днес Шантел се изкачва по пътя към славата. Тя е модел и е състезател в риалити шоуто "Следващият топ модел на Америка". 


В училище тя често бива наричана "крава", "зебра" или с други подигравателни имена. "Вече бях в пубертета. В този момент тялото ти преминава през редица промени, трудни за разбиране. Състоянието на кожата ми и всички подигравателни коментари просто ме караха да се чувствам още по-зле...".

 

Всичко това се променя, когато един фотограф от Торонто я забелязва. Тогава Шантел е била едва на 16 години. "Бях на възраст на която мнението на другите все още ме притесняваше, но се опитвах да се измъкна от мислите си. Исках да се науча да обичам себе си, такава каквато съм" 

1362063

Шантел се надява всички хора да намерят красотата в себе си. "Вие сами определяте колко сте красиви. Не може да позволите на някой друг да руши самочувствието ви. Първо трябва сами да се обикнете, за да могат и другите хора да го направят.".

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: .today.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
"Red Salsa Team"  2 |
3.33
Училище за танци "Огледало" - Варна Тауърс |
4
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване