България
Избери друг град
Търси по карта
Търси по Спорт

Консумирането на риба ни прави по-умни

Прочитания: 145
08.08.2014 13:08 по статията работи: Деси Иванова

Източник: Thinkstock/Guliver

Яденето на риба се свързва със сивото вещество в мозъка. То контролира паметта. 

 

Тъй като броят на хора, страдащи от деменция и болестта на Алцхаймер продължава да расте учените са поставени пред изпитание как да решат проблема. В проучване, публикувано в American Journal of Preventive Mеdicine, изследователи разглеждали 260 души. Диетите на участниците в експеримента били подробно изследвани и всички хора преминали преглед на скенер. Установило се, че хората, ядящи печена риба (не пържена) веднъж седмично имали повече сиво вещество в мозъка

 

Учените открили, че това не се дължи само на омега 3-мастните киселини, а и на някое друго важно вещество, съдържащо се в рибата. За съжаление не могат още да определят кое е това вещество. Но ако искате да имате силна памет, консумирайте риба, поне веднъж седмично.

 

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:
www.facebook.com/sportuvai.bg

Източник: TIME.com
Коментари
Помогни повече българи да спортуват
Добави място за спортуване Досега добавени - 2701
Гласувай!
Места за спортуване
Препоръчани
Най-четени
Айкидо клуб "Славия"  13 |
5
Плувен басейн на НСА "В.Левски"  11 |
4.5
Дамски фитнес "Дева Спорт"  10 |
Виж всички препоръчани места за спортуване